Kandidater kommunalval 2018

Claes Westberg
Jag är född 1946 och uppvuxen på Hisingen i Göteborg, idag bor jag i Västra Frölunda. Jag har under senaste året agerat som partiledare för Vägvalet. Jag är ingenjör och fil kand. i kulturgeografi och nationalekonomi. Jag är på deltid pensionär och driver en konsultverksamhet inom trafikområdet. I över 40 år har jag arbetat med trafikfrågor för Göteborgs kommun, Stena Line och Volvo och jag var trafikdirektör i Göteborgs kommun under 1990-talet. Mina uppdragsgivare har varit trafikföretag och regeringar runt hela världen och jag har under perioder också varit stationerad utomlands i Asien, Afrika och Nordamerika. Jag är gift med Inger och har fem barn och fyra barnbarn. Vi har två gamla trähus så fritiden är ägnas delvis åt dessa, men även åt familj, goda vänner och resor.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0721-94 74 04
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Catarina PetterssonCatarina Pettersson
Jag är född 1967 och bosatt i Västra Frölunda, Göteborg. Jag är utbildad kommunikationsvetare och ekonom. Mina yrkesroller har varit flera med inriktning på logistik, marknad och kommunikation. Nu representerar jag Vägvalet som partiombudsman sedan hösten 2015. Övriga uppdrag för partiet är att vara ledamot i Kommunfullmäktige och ersättare i Valnämnden. Jag är sambo med Anders Börjesson och vi har Sara på 8 år vilken är vår solstråle i familjen, även om jag och Anders glimmar till ibland. På fritiden tränar jag gärna och möter upp goda vänner.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0702-12 64 01
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Martin Forsell
Jag är född 1988 och bor i Lunden tillsammans med min fästmö Charlotta samt väntar tillskott i januari 2018. Har under de senaste åren arbetat som fastighetsförvaltare, därigenom har fastighetsfrågor och stadsutveckling kommit att bli ett stort intresse både på det privata planet såväl som det politiska. Dessförinnan har jag arbetat i butik som säljare. Jag har varit medlem i Vägvalet sedan 2012 och är invald som ersättare i kommunfullmäktige sedan 2014. Jag representerar Vägvalet i kommunfullmäktiges valberedning. På fritiden gillar jag även löpning samt att följa favoritlaget IFK Göteborg i med- och motgång.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0733-33 88 25
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Marie-Louise BergströmMarie-Louise Bergström
Född 1958 och bosatt på Hisingen. Har arbetat i med fritidsverksamhet i Biskopsgården i över trettio år och nu som pedagog på Bygglekplatsen. Vid sidan om har jag ett litet företag där jag arbetar med keramik. Andra passioner som jag gillar är trädgård, slöjd/konsthantverk och biodling. Har varit med i Vägvalet sedan begynnelsen, 2010. Bor tillsammans med Raj och tillsammans har vi vår dotter Filippa, 19 år.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0703-59 40 65
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Theo PapaioannouJag är född 1975 och bosatt i Hisings Backa. Jag är utbildad Dataekonom med ekonomie magister inom företagsekonomi. Jag har arbetat inom IT i 18 år som systemutvecklare, IT-chef, projektledare och systemförvaltare. Grundare och före detta partiledare för Vägvalet, idag gruppledare i kommunfullmäktige. Har arbetar politiskt i 8 år med uppdrag i Trafiknämnden och två mandatperioder i kommunfullmäktige. Jag är gift med Annelie som jag har två barn tillsammans med. På min fritid umgås jag med min familj och tränar några dagar i veckan.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0734-42 45 42
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Carita Jansson Tsiantes
Jag föddes 1979 i Mölndal där jag även växte upp men har bott i Göteborg sen år 2000. Jag har en examen i Software Engineering and Management och har under min karriär fokuserat på Test & Kvalité samt hur man kan förbättra en arbetsprocess för både team och en organisation. På min fritid så umgås jag gärna med mina fantastiska vänner, tränar pilates och håller på att rehabilitera en f.d. hemlös hittekatt som behöver lite extra kärlek.

Kontaktuppgifter
Telefon:
E-post:


Anders Torwald
Jag är född 1977, uppvuxen i Torslanda, bosatt i Backa. Utbildad Bilmekaniker, jobbar idag som logistikplanerare för Volvo Group samt som jourhem. Jag sitter som nämndeman i Göteborgs Tingsrätt för Vägvalet och är engagerad i frågor kring skola och LSS. Jag är aktiv inom Backa scoutgård och Björlanda Kile Hamnförening. Är gift med Petra och har 3 barn. På min fritid blir det segling, cykling, trädgården och barnen som gäller.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0736-17 51 28
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Frida Westler
Jag föddes 1976 i Västra Frölunda. Idag bor jag i Haga och jobbar sen femton år tillbaka som brevbärare på Bring Citymail. Tidigare har jag studerat på Lärarhögskolan och arbetat som barnskötare vilket gör att frågor kring barnens rättigheter ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag är gift med Rickard och vi har två döttrar och fyra marsvin. På fritiden tycker jag om att koppla av med pussel, titta på serier och lyssna på böcker och poddar.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0703-58 77 25
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Ove Bregeus
Jag är född 1948 och bosatt i Långedrag. Jag är byggingenjör och egen företagare. Arbetar som konsult med byggledning, produktionsledning, kontroll och besiktningar. Jag startade Griniga Gubbar efter valet 2014. Gift med Lena, 3 barn och 4 barnbarn. På fritiden vistas jag gärna i vårt fritidshus eller på golfbanan.

Kontaktuppgifter
Telefon:
E-post:


Roger Andersson
Jag är bosatt i centrala Göteborg. Cyklar hellre än kör bil. När jag är född är väl inte så viktigt då min bestämda åsikt är att ålder inte skall vara avgörande vare sig i politiken eller i arbetslivet. Jag tycker bland annat att demokrati- och miljöfrågor är viktiga. Jag har arbetat många år inom film och TV, men är en mångsysslare.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0738-40 24 82
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Carl HeldtanderCarl Heldtander
Jag är Civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola. Arbetar som Kvalitetschef Robert Bosch AB. Gift, 3 döttrar och en strävhårig tax som heter Sixten. På fritiden gillar jag att jaga, laga mat, snickra på sommarstugan samt att arbeta i min skog.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0704-20 17 22
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Henry Törnqvist
Jag är född 1940 och bor i Tuve på Hisingen sedan 1972. Gift och har två vuxna söner och ett barnbarn. Är utbildad företagsekonom och har arbetat som ekonomichef i olika företag. Jag har politisk erfarenhet från både region och kommun, under tiden 1999 – 2006 satt jag i regionfullmäktige och i olika nämnder, bland annat Hälso- och sjukvårdsnämnd i Göteborg. Min fritid tillbringar jag med familj och vänner och läser gärna en bra bok.

Kontaktuppgifter
Telefon: 031-55 53 16
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Lars Andreasson
Jag är född 1971 och är uppvuxen och bor i Västra Frölunda. Är utbildad inom ekonomi och marknadsföring och jobbar sedan många år som grossistförsäljare och produktspecialist. Har genom mitt jobb haft möjlighet att resa mycket utomlands, vilket gett perspektiv och idéer att ta med hem till Göteborg. Jag är intresserad av samhällsbyggnadsfrågor, sjukvård och trafik. När jag är ledig föredrar jag skogspromenader med hundarna, allra helst i Bohusläns fantastiska natur..

Kontaktuppgifter
Telefon: 0708-49 21 11
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Bertil ZetherströmBertil Zetherström
Jag är född 1947 och bosatt i Lindås i södra Billdal. Jag är utbildad civilingenjör, Kemiteknik med specialisering inom Livsmedelsvetenskap. Jag har varit yrkesverksam i 40 år, bl.a. inom den stora Livsmedelsindustrin i Sverige. Har t.ex. varit produktutvecklingschef på Göteborgs Kex. De sista 13 yrkesverksamma åren har jag jobbat för stora internationella bolag som leverantör till den nordiska livsmedelsindustrin. Jag är änkeman med särbo och har 3 vuxna barn med familjer, vilka bor i Stockholm allihop. Gick med i Vägvalet hösten 2012. Fritid: resor, segling, lite musik, lite skidåkning, trädgård/hus och hem.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0705-21 31 25
E-post: email dolt; JavaScript krävs


Robert Kaleta

Jag är en 51 årig backabo. Göteborgare sedan 1983. Född i en annan stor hamnstad Stettin i Polen. Fackligt aktiv sedan ungdomen. Jag jobbar på OneMed som är Nordens ledande sjukvårdsmaterial distributör. Tidigare medlem i KD vilken jag lämnade p ga Västlänken. Min devis är ”Kampen är inte över innan det är över”! Lever i ett samboförhållande. Mina intressen är politik, historia, resor, träning och musik.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0703-76 66 75
E-post: email dolt; JavaScript krävs

preload preload preload