2010-09-12 – Moderaterna tystar kritiska röster inom det egna partiet genom uteslutning

Anders Åkvist, medlem i Moderata Samlingspartiet sedan 3 år tillbaka, kontaktade alla moderata politiker i Göteborgs kommunfullmäktige och i Örgryte stadsdelsnämnd när frågan om trängselskatt i Göteborg blev aktuell i början av året för att försöka ändra partiets inställning i frågan. Tyvärr lyssnade ingen. Anders bestämde sig därför för att bli medlem i Vägvalet som driver frågan och är idag även suppleant i partistyrelsen.

Istället för att lyssna på sina medlemmar har moderaterna nu valt att utesluta Anders Åkvist då hans medlemskap i Vägvalet inte går i linje med det egna partiet.

Anders säger:
“Moderaterna får inte min röst i kommun- och region-valet i år, men jag hade tänkt rösta på dom i riksdagsvalet. Vill dom inte ha mig som medlem så får dom inte min röst där heller.”

De “Nya Moderaterna” uppvisar genom detta att de inte är lyhörda för folkets röst och utesluter oliktänkande. Istället för att engagera sig i frågan som berör många göteborgare väljer man att istället fokusera på att utesluta en medlem som yttrar sin åsikt.

Kom till vår valstuga den 15 september kl. 14.00 på Drottningtorget så berättar vi mer.

Theo Papaioannou
Partiledare, Vägvalet
0705-08 78 90

Anders Åkvist
Styrelsesuppleant, Vägvalet

Läs vår syn på Göteborgs utveckling


budget-2019

Prenumerera