Alliansen kan inte bestämma sig

I GP den 23 april skriver Johnny Magnusson (M) en gästkrönika om hur piggt Alliansen är jämfört med de rödgröna.

Johnny Magnusson (M) skriver:

“Miljöpartiets tillväxt- och bilfientlighet är mycket hämmande för vår regions möjlighet att frodas och utvecklas. Om inte Socialdemokraterna i Göteborg hade gått i koalition med Miljöpartiet 1994 hade vi idag haft ytterligare en tunnel under Göta älv. Nu fick vi istället en Götatunneln som löper parallellt med älven. Hade inte centrala myndigheter satt stopp för de rödgrönas dumma förslag hade vi väl också haft en cykelbro över älven.”

Det är väldigt intressant när Alliansens företrädare svänger fram och tillbaka i vad de kallar bilfientlighet. Är man inte bilfientlig när man inför trängselskatt? Hur hade en tunnel finansierats 1994? Inte genom trängselskatt i alla fall! Det Johnny Magnusson borde svara på är varför hans regering håller på att förflytta ansvaret för viktiga infrastruktursatsningar till regionen och kommunen. Var är den förklaringen? Kan det bero på alla jobbskatteavdrag som gjorts?

Vidare skriver krönikören:

“I valet söker vi inom Alliansen ett mandat för att leda Västsverige in i framtiden. Mandat för att driva utvecklingen i rätt riktning och på allvar ta upp kampen med de regioner i Europa som ligger i spetsen. Vad är det som säger att de anställda på Mercedes i Stuttgart ska ha nästan dubbelt så hög lön som de anställda i vår fordonsindustri här i Västsverige?

Och varför ska göteborgarna straffas med en orättvis skatt? Vad gör Alliansen för att t.ex. lyfta fram Volvos utvecklingsmöjligheter i Göteborg. Jo, de inför trängselskatt! Vem vill jobba med bilar som förbjuds mer och mer?

Sammanfattningsvis så är Alliansen lika bilfientliga som alla andra partier. Och inte nog med det, de är även medborgarfientliga.

Rösta Vägvalet i regionvalet den 15 maj om du värnar om demokratin!

Theo Papaioannou
Vägvalet

PS. Det här är den största bilden vi någonsin sett på en gästkrönikör på gp.se DS.

Lägg till en kommentar