Anneli Hulthén: Det ska bli otroligt intressant att se utfallet av trängselskatterna

I dagens Göteborgsposten kan man läsa en intervju med socialdemokraternas Anneli Hulthén. Hon svarar på frågor om bland annat integration och kollektivtrafik. På frågan om hon tror att dubbelt så många kommer att åka kollektivt om femton år (vilket är ett mål som satts upp av politikerna) svarar hon:

Allt har blivit försenat jämfört med ursprungsambitionerna. Jag tycker ändå att vi ska hålla fast vid vårt mål och hellre ange varför vi inte nått dit. Nu när trängselskattestolparna åker ner i marken 2013 måste vi ha satsat massivt på kollektivtrafik. Det ska bli otroligt intressant att se utfallet av trängselskatterna. Det finns många som är rädda även om det inte kommer lika många mejl nu som det gjorde i början. Det blir en omställning, helt klart.

Hur denna massiva satsning på kollektivtrafiken skall gå till eller finansieras talar hon inte om. Det är bara lite över två år kvar tills dess och vi har tidigare berättat att det både saknas både pengar och utrymme för att genomföra dessa förbättringar. Tror Anneli Hulthén ens själv på den?

Och Hulthén tycker alltså att det ska bli otroligt intressant att se utfallet av trängselskatten. Det låter som hon ser det som ett experiment, något som hon i själva verket inte har en aning om hur det kommer att sluta. Det är i så fall ett mycket dyrt experiment för medborgarna. Enligt Hulthén är många rädda för trängselskatten, återigen ett mycket konstigt ordval. Den reaktion Vägvalet möter bland människor när vi samlar in namn för den folkomröstning som hon lovade en gång i tiden, är snarare irritation, ilska och uppgivenhet. 

Hulthén försöker vidare göra en poäng av att det nu inte kommer lika många mejl som det gjorde i början. Men är det så konstigt? För det första känner vi inte till en enda person som fått svar från Hulthén på de mejl som skickats till henne. För det andra är det fullt naturligt att folk resignerar och inte orkar eller har tid att ifrågasätta samma sak om och om igen när responsen uteblir. Envägskommunikation är sällan ett diskussionsklimat som gynnar ett fortsatt samtal.

Men om det är mejl Anneli Hulthén vill ha, uppmanar vi alla som är emot trängselskatten att (återigen) mejla henne och tala om det för henne.

Hennes epostadress är: anneli.hulthen@stadshuset.goteborg.se

Till sist noterar vi att stabschefen för socialdemokraterna i Göteborg Ann-Christine Andersson säger följande om Hulthén bredvid intervjun: “Jag tycker Anneli är en hederlig person med en jättestor ansvarskänsla“.

Läs hela intervjun här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar

  • Det är otroligt att Ni politiker kan hitta så många detaljer där det är den
    “lilla personen” som skall betala!? Bussbiljetterna höjs med jämna mellanrum och inget görs för att det blir bättre och enklare för oss som pendlar, parkeringsplatser i stan är “svindyra” och nu till sist denna “träng-selskatt. När skall det börja löna sig för oss “arbetare” och när skall vi få igen allt vad vi satsar på samhället. Vi betalar ju även skatt på den lilla lön vi tjänar på arbetet. Först och främst anser jag att Ni politiker kan börja med att sänka Era löner och att den som arbetat som politiker och slutar, skall absolut inte få fortsatt pensionspeng redan för 40-50 år. Det är horribelt, har sen den kommunalanställde politikern eller chefen gjort något stort fel, då får han gå men med bebehållen lön. Vilka andra anställda får så?? Gör du ett fel på ditt arbete, adjö och inte ens tack, och då rakt ingen lön! Är detta ett rättvist samhälle?? Jag bara frågar. Sänk biljettpriser på tåg/buss/vagn och ta bort trängselskatten omgående, låt den aldrig få starta, så kanske vi kan tala om att något görs för den “lilla personen” också.
    Tack för mig
    Kristina