Anneli Hulthén: En del känner tveksamhet inför trängselskatten

Anneli Hulthén (S) gjorde idag ett av sina sällsynta offentliga uttalanden om trängselskatten i sin blogg på gt.se. Hon skriver:

Ta trängselskatten som exempel som en del känner tveksamhet inför. Den kan som enskild företeelse tyckas orättvis och onödig, men satt i ett sammanhang leder det till bättre infrastruktur i hela Västra Götaland och Halland med bättre möjligheter att frakta gods och människor. 12 miljarder kronor är dessutom svårt att hitta i en kommunal ekonomi och som samtidigt ger effekt på både trängsel och miljö.

Att det finns en del som “känner tveksamhet” inför trängselskatten i Göteborg måste vara årets understatement! Omröstningarna som gp.se och gt.se anordnade slutade på 78% respektive 94% Nej-röster. Hulthén är fortfarande i högsta grad i otakt med Göteborgsregionens befolkning och det är i sig rätt allvarligt.

Sedan kan man ju inte låta bli att undra – om det nu är svårt att hitta 12 miljarder kronor i en kommunal ekonomi – tror då verkligen Anneli Hulthén att det är lättare för medborgarna i Göteborgsregionen att hosta upp samma summa i en separat skatt? Ja, i själva verket tvingas ju bilisterna betala 30-50% ytterligare, dvs cirka 16-18 miljarder, eftersom svinnet i trängselskattesystemet är så stort! Hur kan man som politiker vara så slösaktigt med skattebetalarnas pengar?

Läs hela Hulthéns blogginlägg här.

Håkan Andersson

för Nej till trängselskatt i Göteborg

Lägg till en kommentar