Anneli Hulthéns kommentar kring trängselskatt

Var har Anneli Hulthén varit under hela den dryga vecka som gått? Inte ett ord har hon sagt om debatten som tagit fart. Det är så tyst och jag har väldigt svårt att förstå varför. MEN igår kom det fram en liten kommentar på hennes blogg.

“Det kommer fortfarande en del mail om trängselskatten som ska införas 2013 för att delfinansiera en av de största satsningar som planeras i regionen. Det är bra att vi har tre år på oss att fortsätta både diskutera, men också klara ut en del felaktigheter. Åkte en del bil i Stockholm igår och det är svårt att säja att systemet på något sätt är hämmande. Jag kan tänka mig också att många Göteborgare och andra varit på bilsemester söderut och blivit bekanta med vägtullar. Jag är säker på att vi löser detta också i Göteborg. Självklart ska vi hålla ögonen på att inte problem uppstår på ett sätt som vi inte vill, typ att vi får smittrafik”.

Jag skulle vilja att Hulthén specificerade var någonstans söderut som det finns vägtullar för att begränsa en hel stad och dess kranskommuner. I Grekland och Italien finns det tullar på motorvägar som rimmar mer rättvist då de som trafikerar vägen mest är turister och yrkestrafik. Jag skulle också vilja ha mera konkreta exempel istället för icke underbyggda och faktalösa påståenden. Hulthéns åsikt är alltså; kör över folkets vilja och tvinga fram beslutet och sedan kan hon ägna tre år att övertyga Göteborgarna hur bra detta är. Tyvärr är detta ett sätt jag inte kan förstå.

Theo Papaioannou

Lägg till en kommentar