Anneli Hulthén (S) – Bortförklaringarnas drottning

Alfons Åberghuset har varit i hetluften vid olika tillfällen och studsat upp för att kommunstyrelsens ordförande, Anneli Hulthén, själv har hanterat frågan dåligt. Hon har vid alla tillfällen, då det ena efter det andra märkvärdiga blossat upp i media, själv oftast varit orsaken.

När det nu senast kom fram att hon skickat ett brev i egenskap av kommunstyrelsens ordförande till Petter Stordalen är det igen alla andras fel. På de rödgrönas blogg ligger ett mycket märkligt inlägg om att när alla andra kacklar så vill hon hellre gala. Jag har läst det ett antal gånger och jag blir inte på något sätt klok på hur Anneli Hulthén och hennes medarbetare resonerar. Något mer naivt och barnsligt får man leta efter och jag blir upprörd. Upprörd över den arrogans som finns hos en ledande person som påstår sig vara påhoppad när hon själv är orsaken till problemet.

Jag blir upprörd för att samma person som känner sig åsidosatt, själv åsidosätter 28 000 medborgare som skrivit på för en folkomröstning om trängselskatten. Samma person som sa att ingen trängselskatt ska införas utan folkomröstning. Samma person som skulle vända på alla stenar när mutskandalerna uppdagades, men som istället vänder tillbaka dem.

Anneli Hulthén erbjuder Stordalen “branschexklusivitet”! Att sedan prata om snubbeltrådar och indirekt indikera att det är ok att gå förbi regelverken i staden är befängt. I en stad som idag förknippas med mutor för att regelverk inte efterlevts. Göteborg har fått öknamnet Muteborg och just nu har vi en ordförande i Göteborg som anser att det är ok när hon går förbi regelverket och att alla andra ska sluta kackla, vara tysta.

Jag trodde i min enfald att vi skulle verka för det öppna Göteborg. Ett öppet Göteborg innebär också att ta kritik för det som inte är rätt. Om man vill att alla andra ska ändra attityd så kanske man ska börja med att se sig själv i spegeln. För det verkar vara ett stort problem inom Socialdemokraterna i Göteborg, med just självrannsakan. Det räcker att gå till de rödgrönas blogg där man upptäcker att möjligheten för allmänheten att kommentera är avstängd.

Endrick Schubert (S) stod senast i kommunfullmäktige och skällde ut Stadsrevisionen. Därefter ansåg hans partikollega Håkan Persson (S) (ordförande för Västra Hisingens stasdelsnämnd) att det var fel av Stadsrevisionen att lämna påpekande om att stadsdelsnämnden godkänt föreningsbidrag trots förvaltningens egna förslag att avslå ansökan. Läs blogginlägget från kommunfullmäktiges sammanträde här.

Och på kommunfullmäktiges sammanträde på torsdag den 19 april ska vi få höra på ytterligare en bortförklaring då Vägvalet ställer frågor om hur kommunstyrelsens ordförande ser på Riksrevisionens kritik gällande det Västsvenska paketet. Läs Johan Nyhus (S) svar och Vägvalets interpellation här.

Theo Papaioannou
Vägvalet

PS. Och bortförklaringen om Riksrevisionens kritik? Kanske är den inspirerad av Johan Strauss d.y. vals An der schönen blauen Donau (The Blue Danube) DS.

Lägg till en kommentar