Det borde inte kallas trängselskatt, det borde heta straffavgift.

I dagens GP kan man idag läsa om familjen Petersson som likt många andra drabbas av trängselskatten.

Kate Petersson säger:

Det borde inte kallas trängselskatt, det borde heta straffavgift. Om det fanns en vettig tanke bakom placeringen av betalstationerna skulle jag acceptera avgiften, men nu verkar zonen helt slumpmässig.

Familjen är enig om att kollektivtrafiken måste bli mycket bättre för att vara ett verkligt alternativ till bilen. Västlänken är inte heller något som göteborgarna har någon nytta av.

Läs artikeln här.

GP skriver också en artikeln om att stridsfrågorna mellan partierna försvunnit.

För några år sedan var partierna osams om det mesta och förra året var man fortfarande djupt oeniga om alla former av vägavgifter, trängselskatter och biltullar. Men för drygt ett år sedan kom Kent och Göran Johansson, regionråd (C) respektive kommunalråd (S), överraskande överens om grunderna för det västsvenska infrastrukturpaketet över en kopp kaffe under centerstämman i Örebro. Även tidigare så motsträviga lokalpolitiker som Hulthén och Hallberg kröp till synes obekymrade till korset.

Läs artikeln här.

GP skriver även att de anser att allt motstånd från andra partier är lönlöst vilket inte stämmer. Allt i en demokrati går att påverka och helst när folket inte anser att frågan är rättvis. T.ex. avskaffades fastighetsskatten som kan återinföras vid en maktskifte. Vägvalet är alternativet för att påverka beslutet, men endast om vi kommer in i kommunfullmäktige. Det finns inte en chans i världen att de etablerade partier driver en fråga som alla är emot.

Rösta därför Vägvalet i kommunalvalet och Sjukvårdspartiet i regionvalet.

Vägvalet
Theo Papaioannou

Lägg till en kommentar