DN: Planer för höjd trängselskatt i Stockholm

I dagens DN kan vi läsa att Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet planerar åtgärder för att minska biltrafiken i Stockholm om folkomröstningen om förbifart Stockholm skulle sluta i ett Nej. Som exempel på dessa åtgärder nämns:

  • Kraftigt höjd trängselskatt
  • Avstängda körfält på Essingeleden
  • Höjd bensinskatt
  • Kommunal avgift på privata parkeringar

Oppositionsborgarrådet Carin  Jämtin (S) säger:
Vi vet inte hur mycket som krävs för att få folk att ställa bilen“.

De rödgröna vill dessutom ha trängselskatt på Essingeleden (som idag är befriad från den) redan i slutet av nästa år. Carin Jämtin och Miljöpartiets talesperson i trafikfrågor Karin Svensson Smith talar också om att tidvis stänga av körfält på Essingeleden.

Dessa politiska företrädare har helt förlorat sitt fotfäste i verkligheten. De vill skapa trängsel på vägnätet genom att stänga bilvägar för trafikanterna. Vägar som bilisterna redan betalat för att få åka på. Detta är inget annat än rent lurendrejeri och återigen ett oerhört slöseri med skattepengar. Är de inte valda av folket för att tjäna folket?

Tankesättet går igen. I Göteborg vill (V) och (MP) riva nuvarande Göta Älvbro med fyra bilfiler och ersätta med en nybyggd som bara har två. Det går inte att låta bli att slås av tanken att de motiverar höjd trängselskatt genom att medvetet skapa trängsel i trafiken i onödan.

(MP) och (V) vill ju inte bygga förbifarten i Stockholm. Hur dessa partier, med ovanstående hot i minne, förväntar sig att bilisterna skall rösta mot förbifarten, förblir en gåta. Och Socialdemokraterna tycks numera anse att bara högavlönade har rätt att köra bil. Vart tog alla fina ord om solidaritet och rättvisa vägen? Fast de kanske bara gäller i utrikespolitiken och på 1:a maj? 

Läs hela artikeln här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar