Få väljer kollektivt i kranskommunerna

Idag har GP en artikel om hur få väljer att åka kollektivt till jobbet. Det är intressant att läsa om hur t.ex. kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, Per Ödman (M) ändå försvarar pendlingen.

“De som bor i Kungsbackas ytterområden promenerar till hållplatsen, tar bussen till centralorten, pendeltåget till Göteborg och byter till spårvagn innan de är på jobbet Med bilen tar de sig från punkt A till B utan byten. Men den bekväma vägen kan bli högst obekväm.

– Pendlarna kan bli sittande i långa köer och tvingas jaga parkeringsplats i Göteborg där det är dyrt att ställa ifrån sig bilen.”

Detta är en blindhet som verkar sitta hos alla politkerna som varit med och tagit beslutet att man ska uppfostra befolkningen att åka kollektivt. Per Ödman säger ju själv att man med bilen tar sig från A till B snabbt men kommer med otydliga argument som ska väga upp att åka kollektivt.

Det märks att politikerna i kranskommunerna fortfarande försöker hålla ihop fasaden inom sina partier om att trängselskatt är vägen man ska gå. Detta är andå fascinerande då siffrorna talar för sig själva. Folk prioriterar tiden och det är ju helt klart att kollektivtrafiken inte kan leva upp till förväntningarna. Man kan lova utbyggnad av kollektivtrafiken men till vilket pris och kan man överhuvudutaget att lyckas?

Theo Papaioannou
Vägvalet

Lägg till en kommentar