För alla nytillkomna läsare

Tack vare utskicket som i dagarna når samtliga hushåll i Göteborg kommer det just nu massor av nya läsare hit – Vägvalets blogg som granskar trängselskatten. Vi följer debatten och har i många fall drivit debatten i media. Svaren från ansvariga politiker som hastigt kört igenom beslutet utan att fråga väljarna är dock nästan obefintliga. Bloggen har varit igång i ett halvår och de finns mycket att läsa för er som är intresserade.

För dig som bara vill ha snabba frågor och svar om trängselskatten och se hur den drabbar just dig, klicka här och kolla vår interaktiva karta.

För dig som vill fördjupa dig ytterligare, läs några av våra debattartiklar som varit publicerade i GP och GT:
2010-02-17 – I höst kan du välja bort biltull
2010-02-23 – Svikna vallöften bäddar för nytt parti i Göteborg
2010-03-22 – Bondfångeri utan finansiering
2010-04-03 – Slopa Västlänken
2010-05-05 – Nästan alla gick snällt i infrastruktur-fällan
2010-06-11 – Kommunerna förlorar på trängselskatten
2010-07-13 – Trafikkaos väntar om Västlänken byggs

Läs GP-intervjun med Vägvalets partiledare Theo Papaioannou här!

Kolla in Vägvalets hemsida med information om valet och valkampanjen. Vi har en husbil som valstuga och besöker tre platser i Göteborg varje dag. Här kan du se var vi finns framöver.

Om du anser att trängselskatten är ett felaktigt beslut bör du göra din röst hörd i valet den 19 september genom att rösta på Vägvalet i kommunalvalet och Sjukvårdspartiet i regionvalet. Det är nu i detta val du har chansen, sedan är det för sent!

Lägg till en kommentar

 • Hej!

  Ska nog i riksdagsval rösta SD (om jag inte spyr i vallokalen för att de är rasistiska och har nasseinfluens) och till landsting på Bo Rothsteins folkpartistiske syster, men ett par två frågor (borde leta svar själv…) :

  1) Hur ligger ni till i opinonsmässigt? Någon chans? SD-nassar säkrare?
  2) Vad har ni för politiskt program?
  3) företrädare — NEJ, DET KOMMER JAG ATT LETA UPP SJÄLV NU!


  Ännu en fråga kan vara om ni är beredda att liera er med SD i något sorts samarbete mer än i denna fråga med tanke på att ni delar SD:s kritik mot detta miljöfascistiska straff?

 • Vi kommer aldrig att liera oss med SD och det har jag uttryckligen sagt i flertal intervjuer. Jag anser att vi har bra medvind och kommer att ta ett antal mandat om inte fler än SD.

  Det politiska programmet är som enfrågeparti att stoppa trängselskatten då det saknas opposition i just denna fråga. Alla andra frågor har en opposition.

  När vi kommer in får vi sätta oss in i de andra frågorna successivt.

  Vår kandidater finner du på vår hemsida. https://www.vagvaletgbg.se/kandidater-valet-2010/