Företagarna på Ringön känner sig svikna av Göteborgspolitikerna

Idag publicerade GT en debattartikel från Vägvalet som tar upp effekterna av trängselskatten för företagarna på Ringön. För några veckor sedan kontaktade representanter för Vägvalet företagarna på Ringön för att lyssna på deras erfarenheter.

Denna högst ovetenskapliga undersökning tyder på ett mycket stort missnöje och frustration. Företagarna känner sig svikna av göteborgspolitikerna, någon är nära konkurs och andra planerar för att flytta sin verksamhet.

På Ringön finns cirka 400 företag och antalet anställda är uppemot 2 000. Området ligger inklämt innanför betalzonen, men så fort man måste ta sig från Ringön blir det trängselskatt (om man inte ska åka mot centrum över Hisingsbron). Många av företagen som ligger där är antingen beroende av bilburna kunder eller har själva många transporter.

Det är en bekymmersam situation för många företagare där minskad omsättning beroende på sviktande kundunderlag och med uppsägningar som konsekvens är en verklighet.

Vi skriver: “Det kanske inte är konstigt att Göteborg rankas på plats 150 av 290 när kommuner rangordnas beträffande attraktivitet ur företagarna synvinkel.

Läs hela debattartikeln här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar