God Jul och Gott Nytt År

Ännu ett år går nu mot sitt slut och man kan inte säga annat att det varit ett händelserikt år. Nästa år lär inte heller bli utan spänning nu när det närmar sig ett extraval på riksplanet. Om det ens bli något sådant då blocken håller på att förhandla.

På det lokala planet har många kämpat och många kämpar fortfarande på. Outtröttliga har den tappra skaran griniga gubbar och pensionärer varit som befunnit sig på Gustav Adolfs torg sedan november för att markera att folkomröstningen ska följas. Ett folkomröstningsresultat som de båda blocken fortsätter att se förbi. Det ska utredas, diskuteras, skyllas på varandra osv. Det hade ju varit ett förträffligt nyårslöfte att följa folkets vilja för en gångs skull. Inte ens när den vanliga göteborgaren drar ned på stan och demonstrerar drar sig de ledande politikerna åt sig öronen.

Vi från Vägvalet passar på att önska er en God Jul och ett Gott Nytt år. Till alla er som kämpat ta tillvara på julefriden och vila ut. Det är ni värda!

julkort_2015

Theo Papaioannou
Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar

 • Nu har man lyckats ställa in extravalet, antagligen eftersom man befarade att det antingen skulle bli oförändrat läge eller att SD skulle vinna fler sympatisörer.

  Avståndet mellan väljare och folkvalda har sällan varit så stort som nu.

  Fördelen med att extravalet blivit inställt är att nu blir det svårare att avleda intresset från “mindre” frågor som Västlänken och resultatet av trängselskatteomröstningen.

  Artikeln i dagens GP; http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2587385-overenskommelsen-oppnar-for-ravspel där Sverker Gustavsson hävdar att “Hela vårt statsskick är felkonstruerat från början” är också oroande. Han anser att det Engelska statsskicket är bättre, men glömmer bort att det är ett statsskick som ännu mindre representerar medborgarnas åsikter. Detta används även i USA, och där nyttjar man något som kallas för “Gerrymandering”, d.v.s. att man ändrar valkretsarnas gränser för att på så vis styra valresultatet – inget annat än valfusk.

  Dagens situation har de etablerade politiska partierna själva skapat genom att inte vara lyhörda för medborgarnas önskemål och åsikter.

  Lokalt har vi nu också de som driver för “förtätning” i Göteborg; http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2587045-vaga-borja-fortata-staden av Rikard Ljunggren som en medicin för att reparera att handeln i innerstaden går dåligt. Trängselskatten gör att folk inte vill dit på vardagar, P-avgifter på 20kr/timmen även på söndagar (undantaget Nordstan) gör att det inte är intressant att besöka övriga delar. Att ta varor på kollektivtrafiken fungerar om man köpt något oömt som ryms i en vanlig kasse, men för andra varor så blir man inte populär på kollektivtrafiken – om man ens får kliva på. Sedan skall man tänka på att grönytor gör mycket för en förbättrad luftmiljö och minskat buller.

  I övrigt önskar jag ett Gott nytt År och en god fortsättning.

 • ” En stad präglad av korruption och brottslighet ”

  Beskriver en stad i en ny serie på TV4, jag trodde det handlade om Göteborg. Skall bli intressant att se om dom kan beskriva Politiker mer korrupta än de som styr Göteborg, jag tror inte att det är möjligt.

 • MYCKET reklam om att trängselskatten höjs, å så massa fina floskler om att det är för miljö å trängsel. Sedan låter det att man i förbifarten oxå får in lite pengar till VSP… Man blir f-n förbannad.

  Vi har redan röstat för att skiten skall bort, nu höja den istället och sedan satsar man på reklam.för å få folk positiva samtidigt som backarna skall smörjas genom att skyndsamt få ett undantag.

  Sedan små hintar om att det är svårt att finna andra lösningar på miljönytta än trängselskatt…

  Allt är redan upplagt för att myglarna när som helst kommer med slutbeskedet att trängselskatten skall vara kvar… Bara väntar på det beskedet. Sedan sopar man det under mattan genom att visa fram sin beställda utredning å säga att nu har vi minsann försökt göra medborgarna till lags, men det finns ingen annan lösning. Trängselskatten e bäst å blir kvar. Som man frågar får man svar.

  Finns det någon möjlighet att stoppa detta scenario tror ni?

 • Börjar det bli jobbigt för den rödgröna ledningen i Göteborgs kommun nu? Detta med tanke på Lena Malms uttalande att GT snart skall dö digerdöden och att hon gjort sig oanträffbar.

  Om nu små projekt som förstärkningen av kanalmurarna vid Gustav Adolfs torg drar över – vem tror då på att planerna för Västlänken kommer att hålla?