GP debatt – Bygg lägenheter i förorten för studenter

I dagens GP skriver Vägvalets Pierre Hallberg om behovet att bygga lägenheter i förorten för studenter.

Pierre Hallberg skriver bl.a. följande:

“Tillgången på billigt studentboende är för liten. Varför tittar man inte utanför centrum? De potentiella tomter som finns i områdena kring Angered skulle kunna innebära det lyft Angered behöver och förtjänar.”

“Om Sverige ska fortsätta vara konkurrenskraftigt måste vi säkra tillgången på utbildningsplatser. Västra Götaland stoltserar med framgångsrika företag som AB Volvo, Ericsson, Astra med flera.”

“I våra förorter finns en utvecklingspotential för bra och billiga lösningar. SGS, som bygger och hyr ut studentlägenheter, har klart och tydligt, på en förfrågan från undertecknad, sagt att man inte är intresserad av studentboende i förorten. Varför förstår vi inte, men fördelarna, både ekonomiskt och demografiskt, är påtagliga.”

“Angered har en rad fördelar som det sällan talas om. Vättlefjäll med sin vackra natur ligger inpå knuten, bostadsområdena är välplanerade med avskiljning från kringleder, nära till kollektivtrafiken och möjligheter till idrott är mycket god. Framför allt är marken billig i jämförelse med centrum.”

Läs hela artikeln här.

Theo Papaioannou
Vägvalet

Lägg till en kommentar

  • Vad jag skulle vilja se i Angered, om SGS planerar där borta, är att man bygger Landshövdingehus som kan hålla samman de existerande husen samtidigt som man bryter upp estetiskt sett. Vad tycker du om det?

  • Landshövdingehus är ju väldigt fina. Första hindret är ändå att få bolag som SGs att bygga i t.ex. Angered. Hur lyckas vi med det?