GP – Fagra löften om trängselskatt

Idag skriver Motormännen en debattartikel i GP om trängselskatten och politikernas fagra löften.

Maria Spetz, vd för Motormännen, skriver:

“Hela 700 miljoner kronor av inbetald trängselskatt i Stockholm har låsts inne och regeringskansliet vägrar uppge vad som hänt, eller vad som ska ske, med pengarna. 700 miljoner är huvuddelen av de cirka 850 miljoner som trängselskattesystemet i Stockholm drar in till staten varje år.”

“Kan man lita på politikerord? Redan i samband med införandet av trängselskatt i Stockholm varnade Motormännen för risken att skatteintäkterna skulle hamna i stora svarta hålet och inte till utlovad infrastrukturutbyggnad. Nu står vi där.”

“Biltullar är de facto skatt och skatt i Sverige får inte öronmärkas.”

“Med trängselskatt har politikerna hittat ännu ett sätt att krama pengar ur bilisternas plånböcker. Det är därför Motormännen säger nej till biltullar, men säger ja till utbyggd kollektivtrafik, bättre vägar, renare miljö och ett bejakande av bilen som oumbärligt transportmedel i såväl Göteborg som i Stockholm.”

Motormännen lyfter ett varningens finger med erfarenheterna från Stockholm och påpekar att politikerna i Göteborg använder samma argument som kollegerna i huvudstaden; trängselskatt ska ograverat gå tillbaka till resenärer i bil och på spår.

Läs hela artikeln här.

Vägvalet
Theo Papaioannou


Lägg till en kommentar