GP – Kammarrätten medger inte Kapsch prövningstillstånd

Idag kan vi läsa i GP att Kapsch inte får prövningstillstånd i Kammarrätten för den överklagade upphandlingen av trafikutrustning för betalstationerna i Göteborg.  Lite märkligt då det finns många frågetecken kring upphandlingen bl.a. som Kapsch pekar på att CTS som utvärderade förslagen till tekniksystem åt Trafikverket delvis finansieras av statliga innovationsmyndigheten Vinnova. Vinnovas generaldirektör sitter i styrelsen för Q-Free. Dock kan beslutet överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen men det vet vi ännu inte om Kapsch kommer att göra. Läs tidigare blogginlägg om detta här.

Enligt GP innebär kammarrättens beslut att Trafikverket kan påbörja byggandet av de 38 betalstationerna i Göteborg inom kort.

Därmed kommer trängselskatten som planerat införas i Göteborg 1 januari 2013 vilket innebär att valet 2014 blir viktigare och viktigare för att säga ifrån. Samtidigt väntar vi på hur regeringen ska besvara kritiken från Riksrevisionen gällande det Västsvenska paketet, medfinansiering, trängselskatt och Västlänken.

Theo Papaioannou
Vägvalet

Lägg till en kommentar