GP: Klart för Marieholmstunneln

Igår kunde man läsa en artikel i GP om att det är klart för Marieholmstunneln. Regeringen har godkänt tunneln och en arbetsplan kan påbörjas av Vägverket.

Jan Hallberg (M) säger följande:

“Det här visar för första gången också vad vi kommer att få för trängselskattepengarna i Göteborg, säger Jan Hallberg.”

Intressant är att det går tydligen bra att klubba Marieholmstunneln utan att trängselskattesystemet är klart och på plats. Detta går inte ihop med påståenden som partier i fullmäktige uttryckt:

“Om vi inte inför trängselskattesystemet så kommer pengarna att gå till någon annan.”

“Regeringen har ställt krav på att vi ska finansiera 50% av kostnaderna”

Men i förrigår var man inte överens om flerpassageregeln då regering sa nej till detta vilket sätter systemet i gungning. Detta påvisar att de olika delarna i infrastrukturpaktet inte är avhängiga varandra utan det går att genomföra den ena eller den andra. Vad ska de göra om det inte blir trängselskatt i Göteborg? Sluta gräva? Troligtvis inte.

Theo Papaioannou
Vägvalet

Lägg till en kommentar

  • Klart och kalrt med tunneln??? Om jag inte minns fel så läste jag att tunneln kanske kan börja byggas 2016!!!

    Socialdemokraterna säger ju att man hoppas att trängselskatten skall göra att det blir så få bilar ute att tinsgstadstunneln räcker, dvs att man INTE behöver bygga marieholmstunneln! Miljöpartiet och vänsterna vill ju itne ha tunneln alls! Jag säger bara: Se upp medborgare! Om dessa beslut vet vi inget all! Kunde man röst in trängselskatt över en natt i slutna rum utan ngåon debatt så kan man lätt ta bort en tunnel oxå! Eller varför inte höjja skatten till 200kr per passage i framtiden!?!?
    Gå inte på detta larv – bort med myglarna i nästa val! Bort med trängselskatten!