GP: Trängselskatteförslaget i gungning

Idag skriver Göteborgs-Posten att regeringen motsatt sig kravet att bilisterna  ska kunna komma undan med att bara betala trängselskatt en gång under en och samma resa.

Enligt regeringskansliet är det inte självklart att en regel om rabatt för flera passager är acceptabel inom gällande lag.

Jan Hallberg (M) säger att de är ett “direkt krav att en flerpassageregel införs om Göteborg skall acceptera trängselskatter” och fortsätter i GP:s artikel:

Kravet är överhuvudtaget inte förhandlingsbart. Det här är en så viktig fråga att det är tveksamt om jag vill medverka till ett trängselskattesystem annars.

Även Anneli Hulthén (S) uttalar något liknande: “Det är en självklarhet och ett krav.

Läs hela artikeln här.

I en annan artikel uttalar sig Vägvalets Theo Papaioannou: “Men vi har samma ståndpunkt som tidigare, att vi säger nej till trängselskatt oavsett om det finns någon flerpassageregel med eller inte.” Och han fortsätter:
Vår främsta uppgift nu är att informera om att det går att påverka. Folk tror att detta redan är beslutat och att det inte är något att göra. Men det är inte för sent.

Läs hela denna artikel här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar

  • Det hela är lite lustigt. Klart att de borde fixa ett undantag, man kan inte hitta på en lag anpassad efter Stockholm och sedan säga att så är det. Det lustiga för oss Göteborgare är att i originalutförandets anda skulle E6:an vara avgiftsbefriad men då blir det inga pengar!

    Det som gör det hela så löjligt är att i Stockholm åker alla in till stan för att jobba, i Göteborg jobbar det stora flertalet utanför city. Hela ”trängseln” är fiktiv rakt igenom. Hade inte MP sabbat bygget av Mariholmstunneln så hade trafiksituationen i stort sett redan varit löst.

  • I likhet med hur övriga diskussioner sköts i detta ärende så lär väl politikerna gå in i ett hemligt rum, uttrycka sin upskattning över varandra och sedan helt enkelt besluta att köra vidare. Detta är väl en “ickenyhet” som politikerna kommer att lösa fortare än kvickt innan någon hinner reagera. Inte kan väl trängselskatten falla på en sådanhär detalj, det kommer de aldrig att låta ske…

    Nä, strunta i denna detalj, vi vill inte ha någon trängselskatt alls!

    Tillbaka till ritbordet: Gör om – gör rätt!