GT – Papaioannou: “De är inte opartiska”

I gårdagens GT blev Vägvalets partiledare Theo Papaioannou intervjuad med anledning av Trafikkontorets agerande vid höjningen av parkeringsavgiften på Heden som inte varit uppe för beslut i Trafiknämnden.

Han har några andra konkreta exempel som han tycker visar att tjänstemännen fattar politiska beslut:

“Jag tänker på de systematiska överklagandena av de dispenser från dubbdäcksförbudet på Friggagatan som fler före­tagare fick av länsstyrelsen som konsekvent överklagades utan nämndens vetskap. Samt höjningen av P-avgiften på Heden, trots att förslaget med nya avgifter är bordlagt.”

Samtidigt pågår nu en informationskampanj via Trafikkontoret för det Västsvenska infrastrukturpaketet. Den sker t.ex. via www.denlivligastaden.se.

Han säger:

“Jag har sett filmen och den är nästan ren propaganda.  Trängselskatten nämns under 2 sekunder i den 3,5 minuter långa filmen om den livliga staden som går ut på att sopa bort alla bilar.”

Kommunalrådet Owe Nilsson (S) tillbakavisar kritiken:

“Vi politiker talar om vad som ska göras, tjänstemännen hur. Vi tar de politiska besluten och de ska informera göteborgarna. För övrigt tycker jag att filmen är riktigt bra.”

Det här är ju ganska intressant eftersom den politiska majoriteten faktiskt har sagt att parkeringsavgifterna inte ska höjas. Det deklarerades i maj då man bordlade förslaget om höjningar. Läs blogginlägg här. Hur kunde då parkeringarna på Heden, vid Operan och den stor parkeringen mittemot Masthuggstorget för några veckor sedan plötsligt höjas med fantastiska 67% – från 6 till 10 kronor i timmen? Inflationen i Sverige ligger för närvarande cirka 3% på årsbasis!

Vägvalet har lämnat en interpellation till kommunfullmäktige som förhoppningsvis kommer att besvaras på nästa sammanträde i november.

Läs hela GT-artikeln här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar

 • Er interpellation:

  “…ska ställas om från en tung förankring i
  personbilslösningar till en återhållsam användning av personbilsresor”

  Det tolkar ni som “… går ut på att sopa bort alla
  bilar”

 • @Daniel Interpellationen ifrågasätter (som även bloggen beskriver) Trafikkontorets inriktning. Ja, vi tolkar det som att man vill ha bort bilarna. Miljöpartiet har uttalat i sitt partiprogram att vissa delar i städer ska vara bilfria.

  Trängselskatten är ett verktyg med tvetydigt budskap; vi ska värna om miljön men samtidigt åka bil för att ha råd med infrastruktur.

  Igen, Daniel, vad är du ute efter. Vi är inte av samma åsikt, vi har fattat det!

 • För det första är miljöpartiet inte i majoritet, vilket innebär att SOU 2011:4 speglar flera partier (dvs majoriteten), för det andra anser mp att vissa delar skall vara bilfria. Hur ni kan tolka det som att alla bilar skall bort är en gåta.

  “vi ska värna om miljön men samtidigt åka bil för att ha råd med infrastruktur”

  Shit! min debatterande på denna blogg har verkligen inte fått dig mot bättre vetande…my bad 🙁 Jag har ju förklarat att det är viktigt med både piska och morot under en övergångsperiod; bättre bilar och bättre kollektivtrafik.
  Tack för diskussionerna för denna gång!

  • Daniel Bergqvist: Du vet inte vad en morot är, det har vi redan konstaterat. Så varför använda en term som du inte begriper?

   Theo har redan förklarat att MP skjuter S framför sig i dessa frågor och därmed blir det MP:s linje som blir den som gäller för hela det rödgröna blocket. För den som drabbas spelar det mindre roll om alla eller en mindre andel av bilarna ska bort. Besluten fattas ändå ovanför medborgarnas huvuden. Det här en långsiktig strategi som vi nu ser början på. Men ingen talar förstås öppet om det och det vågar inte du heller. Och därför har jag all förståelse i världen att du ogillar att vi påtalar vart det är på väg, för vem gillar att bli avslöjad med dold agenda?

 • Den “”Lögnaktigastaden”- “Muteborg”
  Vore ett bättre namn på filmen.
  Lögner,
  Mörkande
  Bedrägeri
  Mutor
  Nepotism
  Mygel
  Trängselskatt
  Ingen respekt för andras tid eller pengar
  Bilfientlighet
  Skottlossningar
  Bilbränder
  -ETC
  Grattis Anneli ,Mia och övriga Såssar o kommunister ,ni har verkligen gjort ett “GÖTT” jobb