Hallberg jämförde Vägvalet med Nationaldemokraterna, Sverigedemokraterna och Kommunistiska partiet

I dagens debatt mellan Jan Hallberg (M) och Anneli Hulthén (S) diskuterades alla möjliga frågor. Utom trängselskatten, förstås. Hallberg och Hulthén var oense om i princip allt.

Till slut skrek någon från publiken: “Trängselskatten!” och  helt plötsligt var debattörernas oenighet som bortblåst. Jan Hallberg gjorde ett nytt årssämsta när han påpekade att det bara är Nationaldemokraterna, Sverigedemokraterna, Kommunistiska partiet och Vägvalet som är emot trängselskatten.

En sådan debattteknik där man försöker smäda motståndaren genom att påpeka vilka andra som tycker likadant brukar kallas Guilt by association och enligt Wikipedia är “ett vanligt exempel på detta nazistargumentet där referensobjektet är Hitler eller nazister“. Klockrent, Hallberg!

Fast Hallberg glömde då av i hastigheten att dessutom 57% av alla göteborgare är emot trängselskatten enligt opinionsundersökningen GP presenterade i lördags. Är det Vägvalets fel att moderaterna ligger sämre till i Göteborg än i resten av landet?

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar