Hallberg och Hulthén kommenterar Sifo-undersökningen

Både Jan Hallberg (M) och Anneli Hulthén (S) har nu kommenterat GP:s opinionsundersökning där Vägvalet fick 4% av väljarna (se förra blogginlägget).

Hulthén säger: “Vi får se om de håller hela mandatperioden ut om de kommer in i kommunfullmäktige. Vägvalet är ett enfrågeparti, men de är tyvärr för sent ute. Beslutet om trängselskatt är redan taget av riksdagen. Det här är viktigt för väljarna att ha med sig.

Detta är Anneli Hulthéns standardsvar för att försöka få det till att beslutet inte går att ändras. Hon vet, precis som alla andra, att alla politiska beslut kan rivas upp av en ny folkvald majoritet. Och hur menar Anneli Hulthén att något parti skulle hunnit vara ute i tid med att stoppa trängselskatten? Socialdemokraterna och de borgerliga partierna drev ju hastigt igenom beslutet under en mandatperiod, trots löften om motsatsen! Det är Anneli Hulthéns fel att alla protester mot trängselskatten enligt henne kommer för sent!  Hade hon bara låtit folket få säga sitt i den utlovade folkomröstningen hade hon skött sitt jobb. 

På frågan om vad det sänder för signal att så många kan tänka sig rösta på Vägvalet, säger hon: “Signalen är att trängselskatten är en väldigt viktig fråga. Det jag har märkt nu när jag är ute mycket är att en del har helt fel information om trängselskatten. Informationen har inte slagit igenom ordentligt.

Hulthéns självkritik är tyvärr fortfarande helt obefintlig. Hon försöker hela tiden förklara folks motstånd till trängselskatt med att de inte förstår vad de säger nej till. Men vad har då Hulthén gjort åt detta? Jo, absolut ingenting!

Läs artikeln där Anneli Hulthén uttalar sig här.

Jan Hallberg kommenterar också opinionsläget i Göteborg. Han säger: “Tydliga majoriteter är alltid att föredra och det är inte bra att vara beroende av ytterlighetspartier.

Trots att han felaktig kallar Vägvalet för ett ytterlighetsparti verkar han dock inte utesluta ett samarbete: “Vägvalet är ett demokratiskt parti och det gäller att de visar vad de har på sitt program som Göteborgs fullmäktige kan besluta om“.

Läs artikeln där Jan Hallberg uttalar sig här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar