Idag fyller Vägvalet 4 år!

Idag fyller Vägvalet 4 år! Vi bjuder på sedvanlig tårta utan att slösa en enda krona av skattebetalarnas pengar! 😉

2014 är ett så kallat supervalår. Först val till Europaparlamentet i maj, sedan sedvanligt val till riksdag, landsting och kommun söndagen 14:e september. Samma dag anordnas också den viktiga folkomröstningen om trängselskatt i Göteborgs kommun, något som Vägvalet kämpat för sedan 2010.

Vi ser med tillförsikt fram emot att låta göteborgarna en gång för alla avgöra frågan om trängselskatten i Göteborg ska få finnas kvar eller inte. Hittills har alla undersökningar som gjorts visat på ett ganska stabilt opinionsläge. Vi tror också att folk tar chansen att säga sin mening när de äntligen blir tillfrågade. Det är på valdagen du har din chans att visa vad du tycker, inte om 5 eller 15 år.

Men kommer övriga partier att följa ett eventuellt Nej i folkomröstningen? Hittills är det bara Vägvalet som tydligt markerat att vi accepterar resultatet i folkomröstningen – oavsett hur det går. Vi ska nog inte förvänta oss något lika tydligt besked från övriga partier före valet. Men om det blir ett Nej är det mycket viktigt att Vägvalet från en styrkeposition kan bevaka och trycka på övrigas partier att följa resultatet. Därför är det också viktigt att “folkomrösta” i kommunalvalet och rösta fram Vägvalet till en plats i kommunstyrelsen. För att nå det krävs ett eller två mandat mer än vi har idag, det ska inte vara omöjligt.

The only way is up!

Det kommer att bli ett spännande val! Oavsett hur det går kan vi dock lova att:

Allt kommer att bli bra
Se det som ett vallöfte! 😉

Theo Papaioannou
Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar