Idag fyller Vägvalet 5 år!

Och det firar vi förstås på sedvanligt sätt genom att bjuda på gratistårta till alla sympatisörer och meningsmotståndare.

Vägvalet 5 år idag
Vägvalet 5 år idag

Tänk att det var hela 1 826 dagar – eller fem år – sedan fem personer samlades i ett vardagsrum i Majorna för att konstituera ett nytt parti via en interimsstyrelse och skicka in protokoll och anmälan till Valmyndigheten. Det första medlemsmötet hölls sedan i en källarlokal med 19 närvarande personer den 7 mars 2010.

I detta jubileumsinlägg vill vi passa på att tacka alla engagerade medlemmar och väljare. Utan ert stöd hade vi inte funnits idag.

Vi vill också slå ett slag för den stora demonstrationen som utgår från Götaplatsen lördagen 7 mars kl. 13.30. Enligt arrangörerna är det en manifestation för Demokratin och för Folkets Göteborg. Parollerna är bland annat att följa folkomröstningens resultat, stoppa Västlänken och återupprätta den kantrade demokratin i staden. I november var det 5 – 7 000 som tågade längs Avenyn ner till Operan. Den här gången blir vi med din hjälp ännu fler!

För de som använder Facebook kan ni gå in här och anmäla er genom att klicka på “Kommer”-knappen under den översta bilden. Använder man inte Facebook är det förstår bara att dyka upp ändå och markera mot partierna som nu funderar som bäst på hur de ska undvika att följa folkets åsikt i folkomröstningen. Tydligen så behövs demokratin återtas oftare av Göteborgs väljare än vart fjärde år. Kommunledningen vill att Göteborgs ska bli demokratins huvudstad till fyrahundraårsjubileet 2021. Tyvärr är deras syn på demokratin att medborgarna alltid ska rätta sig efter politikerna, även när politikerna fått betyget “icke godkänt” i en folkomröstning.

Theo Papaioannou
Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar

  • Vi jobbar för att återinföra demokratin i Göteborg. Detta är en viktig uppgift för alla i vårt samhälle. Så låt oss fortsätta att vara en förebild i detta viktiga arbete utan att nedslås av etablissemangets egen vantolkning av demokratins innebörd.

  • Grattis!

    Å tack för allt ni gjort och gör i politiken! Skönt att någon står upp för medborgarna och vad vi tycker!

  • Grattis Vägvalet och stort tack för era insatser under dessa fem år! Ni gör ett fantastiskt arbete och vi är så glada att ni finns. Vi kommer självklart den 7 mars!