Idag: GP chat med Vägvalets Theo Papaioannou

Idag kl. 11.00 kan man chatta med Vägvalets partiledare, Theo Papaioannou, på GP:s chatt med anledning ar de rödgrönas nej till folkomröstning.

Läs tidigare chatt med Anna Johansson (S) här.

Tidigare artiklar:

Läs även våra tidigare blogginlägg

Läs hela chatten här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar

  • Det är väl tämligen uppenbart att de kära politikerna gör allt de kan komma på för att slippa göra som väljarna vill. Deras agenda ligger sannolikt på flera plan, varav ett mest troligt är personligen ekonomiskt. Att de får bonus om planen för trängselskatt går igenom. Att det sedan finns underliggande, och kanske mer övergripande skäl att genomföra hela satsningen på infrastrukturen, av övervaknings och demografiska skäl kan nog komma i dagen senare.

  • Jobbar inom fordonsindustrin och jag spyr på upplägget som finns idag. Nästan samtliga fordonstillverkare gör allt för att hålla tillbaka elbilar,när man gör en elbil så gör man den liten med kort räckvidd bara för att visa att det inte går. Elbilar är här för att stanna och kommer på allvar ändra myten om bilar. När en elbil laddad på solceller åker in till stan så kan inte miljötalibanerna säga ett smack! Visst den tar plats när den körs i stan men det är inget problem i Göteborg om det finns en förbifart. Kollektivtrafiken bullrar och släpper ut avgaser också! Kollektivtrafiken är också mycket farlig mot fotgängare då de inte kan bromsa fort och har en platt front. Så det hela kommer om 10 år bara handla om plats i stan. Elen som laddas i bilarna kommer kunna vara 100% grön om man vill eller lite smutsig när den kommer från ett kärnkraftverk. Titta på Kina och Indien båda satsar stort på torium rektorer som kör 200 gånger längre på samma mängd bränsle och som endast är radioaktivt i 300 år. Både elen och bilarna finns redan idag. Problemet är att vissa oljebolag och stater kommer bli av med sina vinster på bränsle. Det borde vara gratis för elbilar att åka in till stan. Vi är alla förda bakom ljuset och staten har fattat att de måste hitta på en ny skatt för att kunna skatta elbilar. Argumenten kommer om några år vara att visst elbilen är ren och tyst fast den tar plats.

  • Nu har jag “mailbombat” Göteborgs politiker angående trängselskatt/folkomröstning (enligt uppmaning av GT, “våg 2”). Har fått 3 snabba svar: Vägvalet, Miljöpartiet samt Kristdemokraterna. Tack 🙂