Kampen att respektera folkomröstningen – nu 50 dagar

Idag fredag 23 januari blir det dag nr 50 som Västfronten demonstrerar på Gustaf Adolfs Torg. Budskapet är mycket enkelt: Respektera Folkomröstningen. Västfronten är en sammanslutning av ett antal medborgare som vill stå upp för att valresultatet inte ska myglas bort. Vi har stått där i regn och storm, men vi har inte gett oss. Budskapet måste fram!

respektera_votegbg

Folkomröstningen som hade 72 procent valdeltagande gav ett entydigt svar. Göteborgarna vill inte ha trängselskatt. Därför står det nu kl. 11.00 – 13.00 varje dag ett gäng ”Griniga Gubbar”, ”Sysslolösa Pensionärer” och ”Besvärliga Göteborgare” i sina orangea västar och påminner de styrande om att följa folkviljan. ”Griniga Gubbar” och ”Besvärliga Göteborgare” är inget eget påhitt, utan det epitet som ledande politiker klistrat på göteborgarna som är emot trängselskatten.

griniga_gubbar

Responsen har varit fantastisk. Väldigt många har kommit fram och gett oss glada tillrop och uppmuntran. Många ”tummen upp” från passerande bussar, taxi och gående m.fl. Det kommer också fram många som stannar till och vill diskutera läget i Göteborg. Då visar sig en stor ilska och frustration. Det gäller inte inte bara hanteringen av trängselskatten utan även Västlänken.

Ett antal ledamöter från kommunstyrelsen har stannat till för en pratstund. Dock har inga representanter för Socialdemokraterna synts till.

Vi firar nu 50 dagar, hur många det blir till slut står skrivet i stjärnorna.

Thomas Sahlmén
Västfronten, “Grinig Gubbe”

Lägg till en kommentar

 • Tyvärr så känns det som om sittande kommunstyrelse har låst fast vid Västlänk och Trängselskatt och vägrar att ta in folkviljan. Som det ser ut så kommer de att fortsätta sin aktivitet och se till att folket kommer att stå inför fullbordat faktum – varvid de flesta av dem kommer att ha fallit för åldersstrecket och gå i pension. Som politisk pensionär så slipper man ta ansvar för sina handlingar.

  På SVD finns det en intressant artikel om boken ”Så skapas attraktiva städer”; http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/felinvesteringar-kostar-miljarder_4278273.svd

  När det gäller infrastrukturen i Göteborg så har den inte följt med utvecklingen av resten. Sedan Angeredsbron stod klar 1978 har ingen ny älvförbindelse tillkommit. För järnvägstrafikens del så har inget i praktiken hänt sedan 1909 när det gäller förbindelser över älven.

  Nu får vi visserligen Marieholmstunneln, men är det rätt insats på rätt ställe eller kommer den visa sig behöva ytterligare insatser innan den ger nytta? Även risken att en trafikstörning på fel ställe kan få stor spridningseffekt föreligger.

  Göteborgs utveckling finns att se hos SCB; http://www.gis.scb.se/scbkartor/tatort/tatortanim.asp

 • Detta är bara början om “de” korupta politiker kommer undan med detta. De säger vi har demokrati här. Den som tror detta är totalt hjärntvättad! Tyvärr är majoriteten av Svenskar redan det. Att välja ett parti som sen får göra vad de vill är ingen demokratisk styrning. Det är diktatur vi har här. Pengarna trängselskatten drar in får vi ändå inte se vart de tar vägen som all skatt vi betalar här. Som dokumentärer du kan se på YouTube (Andra betalar) visar dig ärligt hur vi blir totalt utnyttjade. Skulle inte bli förvånad om en dag i framtiden kommer vi få betala skatt för att ens få existera…

 • Stor heder och respekt till er som visar vad 57% av göteborgarna vill, tack för att ni står där som våra representanter och visar att vi inte ger oss.