Kandidater kommunvalet 2018

Fotot visar 8 av de 10 första på vallistan. Theo P och Roger A saknades vid fototillfället.

Vägvalets vallista till valet 2018

Ovan är de topp 15 kandidater som presenterades på medlemsmöte den 25 januari. Läs mer om alla kandidaterna nedan och se vallistan här.

Claes Westberg
Jag är född 1946 och uppvuxen på Hisingen i Göteborg, idag bor jag i Västra Frölunda. Jag har under senaste året agerat som partiledare för Vägvalet. Jag är ingenjör och fil kand. i kulturgeografi och nationalekonomi. Jag är på deltid pensionär och driver en konsultverksamhet inom trafikområdet. I över 40 år har jag arbetat med trafikfrågor för Göteborgs kommun, Stena Line och Volvo och jag var trafikdirektör i Göteborgs kommun under 1990-talet. Mina uppdragsgivare har varit trafikföretag och regeringar runt hela världen och jag har under perioder också varit stationerad utomlands i Asien, Afrika och Nordamerika. Jag är gift med Inger och har fem barn och fyra barnbarn. Vi har två gamla trähus så fritiden är ägnas delvis åt dessa, men även åt familj, goda vänner och resor.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0721-94 74 04
E-post: claes.westberg@vagvaletgbg.se


Catarina Pettersson
Jag är född 1967 och bosatt i Västra Frölunda, Göteborg. Jag är utbildad kommunikationsvetare och ekonom. Mina yrkesroller har varit flera med inriktning på logistik, marknad och kommunikation. Nu representerar jag Vägvalet som partiombudsman sedan hösten 2015. Övriga uppdrag för partiet är att vara ledamot i Kommunfullmäktige och ersättare i Valnämnden. Jag är sambo med Anders Börjesson och vi har Sara på 8 år vilken är vår solstråle i familjen, även om jag och Anders glimmar till ibland. På fritiden tränar jag gärna och möter upp goda vänner.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0702-12 64 01
E-post: catarina.pettersson@vagvaletgbg.se


Martin Forsell
Jag är född 1988 och bor i Lunden tillsammans med min fästmö Charlotta samt väntar tillskott i januari 2018. Har under de senaste åren arbetat som fastighetsförvaltare, därigenom har fastighetsfrågor och stadsutveckling kommit att bli ett stort intresse både på det privata planet såväl som det politiska. Dessförinnan har jag arbetat i butik som säljare. Jag har varit medlem i Vägvalet sedan 2012 och är invald som ersättare i kommunfullmäktige sedan 2014. Jag representerar Vägvalet i kommunfullmäktiges valberedning. På fritiden gillar jag även löpning samt att följa favoritlaget IFK Göteborg i med- och motgång.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0733-33 88 25
E-post: martin.forsell@vagvaletgbg.se


Marie-Louise Bergström
Född 1958 och bosatt på Hisingen. Har arbetat i med fritidsverksamhet i Biskopsgården i över trettio år och nu som pedagog på Bygglekplatsen. Vid sidan om har jag ett litet företag där jag arbetar med keramik. Andra passioner som jag gillar är trädgård, slöjd/konsthantverk och biodling. Har varit med i Vägvalet sedan begynnelsen, 2010. Bor tillsammans med Raj och tillsammans har vi vår dotter Filippa, 19 år.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0732-63 08 44
E-post: marie-louise.bergstrom@vagvaletgbg.se


Theo Papaioannou
Jag är född 1975 och bosatt i Hisings Backa. Jag är utbildad Dataekonom med ekonomie magister inom företagsekonomi. Jag har arbetat inom IT i 18 år som systemutvecklare, IT-chef, projektledare och systemförvaltare. Grundare och före detta partiledare för Vägvalet, idag gruppledare i kommunfullmäktige. Har arbetar politiskt i 8 år med uppdrag i Trafiknämnden och två mandatperioder i kommunfullmäktige. Jag är gift med Annelie som jag har två barn tillsammans med. På min fritid umgås jag med min familj och tränar några dagar i veckan.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0734-42 45 42
E-post: theo.papaioannou@vagvaletgbg.se


Främre rad: Claes W, Catarina P, Marie-Louise B, Frida W, Carita J.T, Henry T, Anders T. Bakre rad: Carl H, Martin F, Theo P, Roger A (Ove B, Lars A, Bertil Z är inte med på bild)

Carita Jansson Tsiantes
Jag föddes 1979 i Mölndal där jag även växte upp men har bott i Göteborg sen år 2000. Jag har en examen i Software Engineering and Management och har under min karriär fokuserat på Test & Kvalité samt hur man kan förbättra en arbetsprocess för både team och en organisation. På min fritid så umgås jag gärna med mina fantastiska vänner, tränar pilates och håller på att rehabilitera en f.d. hemlös hittekatt som behöver lite extra kärlek.

Kontaktuppgifter
Telefon:
E-post: carita.jansson.tsiantes@vagvaletgbg.se


Anders Torwald
Jag är född 1977, uppvuxen i Torslanda, bosatt i Backa. Utbildad Bilmekaniker, jobbar idag som logistikplanerare för Volvo Group samt som jourhem. Jag sitter som nämndeman i Göteborgs Tingsrätt för Vägvalet och är engagerad i frågor kring skola och LSS. Jag är aktiv inom Backa scoutgård och Björlanda Kile Hamnförening. Är gift med Petra och har 3 barn. På min fritid blir det segling, cykling, trädgården och barnen som gäller.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0736-17 51 28
E-post: anders.torwald@vagvaletgbg.se


Frida Westler
Jag föddes 1976 i Västra Frölunda. Idag bor jag i Haga och jobbar sen femton år tillbaka som brevbärare på Bring Citymail. Tidigare har jag studerat på Lärarhögskolan och arbetat som barnskötare vilket gör att frågor kring barnens rättigheter ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag är gift med Rickard och vi har två döttrar och fyra marsvin. På fritiden tycker jag om att koppla av med pussel, titta på serier och lyssna på böcker och poddar.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0703-58 77 25
E-post: frida.westler@vagvaletgbg.se


Ove Bregeus
Jag är född 1948 och bosatt i Långedrag. Jag är byggingenjör och egen företagare. Arbetar som konsult med byggledning, produktionsledning, kontroll och besiktningar. Jag startade Griniga Gubbar efter valet 2014. Gift med Lena, 3 barn och 4 barnbarn. På fritiden vistas jag gärna i vårt fritidshus eller på golfbanan.

 

Kontaktuppgifter
Telefon: 0707-20 30 85
E-post: ove@banab.se


Roger Andersson
Jag är bosatt i centrala Göteborg. Cyklar hellre än kör bil. När jag är född är väl inte så viktigt då min bestämda åsikt är att ålder inte skall vara avgörande vare sig i politiken eller i arbetslivet. Jag tycker bland annat att demokrati- och miljöfrågor är viktiga. Jag har arbetat många år inom film och TV, men är en mångsysslare.

 

Kontaktuppgifter
Telefon: 0738-40 24 82
E-post: rogeranderssonflow@gmail.com


Carl Heldtander
Jag är Civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola. Arbetar som Kvalitetschef Robert Bosch AB. Gift, 3 döttrar och en strävhårig tax som heter Sixten. På fritiden gillar jag att jaga, laga mat, snickra på sommarstugan samt att arbeta i min skog.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0704-20 17 22
E-post: nedrejohanneberg@gmail.com


Henry Törnqvist
Jag är född 1940 och bor i Tuve på Hisingen sedan 1972. Gift och har två vuxna söner och ett barnbarn. Är utbildad företagsekonom och har arbetat som ekonomichef i olika företag. Jag har politisk erfarenhet från både region och kommun, under tiden 1999 – 2006 satt jag i regionfullmäktige och i olika nämnder, bland annat Hälso- och sjukvårdsnämnd i Göteborg. Min fritid tillbringar jag med familj och vänner och läser gärna en bra bok.

Kontaktuppgifter
Telefon: 031-55 53 16
E-post: henrytornqvist@hotmail.com


Lars Andreasson
Jag är född 1971 och är uppvuxen och bor i Västra Frölunda. Är utbildad inom ekonomi och marknadsföring och jobbar sedan många år som grossistförsäljare och produktspecialist. Har genom mitt jobb haft möjlighet att resa mycket utomlands, vilket gett perspektiv och idéer att ta med hem till Göteborg. Jag är intresserad av samhällsbyggnadsfrågor, sjukvård och trafik. När jag är ledig föredrar jag skogspromenader med hundarna, allra helst i Bohusläns fantastiska natur..

Kontaktuppgifter
Telefon: 0708-49 21 11
E-post: lars.andreasson@vagvaletgbg.se


Bertil Zetherström
Jag är född 1947 och bosatt i Lindås i södra Billdal. Jag är utbildad civilingenjör, Kemiteknik med specialisering inom Livsmedelsvetenskap. Jag har varit yrkesverksam i 40 år, bl.a. inom den stora Livsmedelsindustrin i Sverige. Har t.ex. varit produktutvecklingschef på Göteborgs Kex. De sista 13 yrkesverksamma åren har jag jobbat för stora internationella bolag som leverantör till den nordiska livsmedelsindustrin. Jag är änkeman med särbo och har 3 vuxna barn med familjer, vilka bor i Stockholm allihop. Gick med i Vägvalet hösten 2012. Fritid: resor, segling, lite musik, lite skidåkning, trädgård/hus och hem.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0705-21 31 25
E-post: gbz@glocalnet.net


Göran Brink
Jag är född och uppvuxen i Göteborg. Närmare bestämt i Johanneberg för 63 år sedan. Bosatt sedan många år tillbaka i Backa Är tekniker och har större delen av mitt yrkesverksamma liv arbetat med spårbundna elfordon. Har i många år skruvat på stadens spårvagnar. Men nu arbetar jag sedan ett antal år tillbaka med tågunderhåll, för Bombardier. Är gift och har sammanlagt fostrat 7 barn. Blev medlem i vägvalet 2012. Innan dess har jag inte varit politisk aktiv. Fritiden tillbringar jag gärna med en god bok, och att se mig om i världen. Då besöks gärna städer, och andra platser med historisk och/eller kulturell anknytning.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0730-53 19 29
E-post: B04g@outllook.com


Maria Berjaoui
Jag är född 1991 och bor tillsammans med min sambo Lina i Majorna. Studerar Systemvetenskapsprogrammet på Göteborgs Universitet samt arbetar inom kriminalvården. Ledamot för Vägvalet i Kommunfullmäktige sedan 2017 och dessförinnan ersättare. På fritiden sysslar jag med skytte och andra friluftsaktiviteter.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0739-05 53 47
E-post: maria.berjaoui@vagvaletgbg.se


Olle Noord
Jag är född 1949 och bosatt i Haga-Linnè, Göteborg. Engagerad i Vägvalet från starten 2010. Tidigare sjöingenjör och som teknisk chef på alla typer av fartyg/skepp. Uppdrag som ersättare i Kommunfullmäktige samt nämndeman i  Göteborgs tingsrätt och vigselförrättare. Är engagerad i Vägvalet sedan starten 2010. Jag är gift, har två vuxna döttrar. Fritiden, resor, båtsport, skidåkning och golf.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0732-68 44 33
E-post:  olle.noord@vagvaletgbg.se


Anders Åkvist
Jag är född 1963 och bosatt i Örgryte. Utbildad civilingenjör, datateknik, på Chalmers Tekniska Högskola. Många års erfarenhet inom telekom- och fordonsbranschen, varav åtta år i Stockholm och åtta år i USA. Ordförande i Svenska Flygsportförbundet. Ledamot i Kommunfullmäktige för Vägvalet. Gift med Susan och har två barn.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0703-61 60 06
E-post: anders.akvist@vagvaletgbg.se


Anna-Karin Johnson Saner
Jag är 68 år, född och uppvuxen i Göteborg. Och har två vuxna barn som arbetar utanför Sverige. Vid 23 års ålder flyttade jag till Istanbul och där var jag egen företagare, införde bl a solarieverksamheten i landet, och sedermera import av inkjet maskiner för datummärkning av livsmedel och mediciner. Jag återkom till Sverige 1995, efter några år i Europa, och jag har sedan dess arbetat på Ericsson och Skanska till år 2006, då jag slutade och utbildade mig till alkohol- och drogterapeut. Numera arbetar jag enbart som tolk i turkiska.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0706-47 10 71
E-post: annakarinjs@gmail.com


Peter Forsell
Jag är född 1954 och bosatt i Askim. Jag har arbetat globalt som tekniskt säljstöd, utbildare och systemutvecklare i 33 år hos ett ledande telekomföretag, och då med fokus på stora ledningssystem för polis, brand och ambulans. De senaste åren har jag jobbat som projektledare på ett mindre företag inom teknisk infrastruktur med trafikräkningsutrustning samt järnväg och spårvägsteknik. Jag är gift och har två vuxna söner. På min fritid gillar jag att umgås med min familj, båtliv, resor

Kontaktuppgifter
Telefon: 0762-13 79 40
E-post: im.p.forsell@gmail.com


Håkan Andersson
Jag är född 1961 och bosatt i Majorna. Arbetar sedan 1983 som programmerare. Grundare av och partisekreterare i Vägvalet. Översättare. Specialist på gamla deckare och driver förlaget Deckarhyllan på fritiden. Gift med Annica.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0730-84 34 40
E-post: hakan.andersson@vagvaletgbg.se


Joakim Eriksson
Född 1981 och bosatt i Kortedala. Driftansvarig/Vaktmästare. Nämndeman i Göteborgs Tingsrätt. Spelar gärna biljard på fritiden.

Kontaktuppgifter
Telefon:
E-post:


Mona Jonasson
Jag är född 1958 och bor i Johanneberg tillsammans med Göran och vår dotter. Jag är advokat på Advokatfirman Glimstedt i Göteborg. Inom juridiken i mitt arbete är jag specialiserad på bolags- och föreningsrätt. På fritiden satsar jag på att äta god mat, umgås och att resa tillsammans med min lilla familj.”

Kontaktuppgifter
Telefon: 0705-97 98 88
E-post: mona.jonasson@vagvaletgbg.se


James Holming
Jag är född 1968 och bosatt i Johanneberg. Har studerat vid Handelshögskolan i Göteborg och är civilekonom. Examensarbetet “Liseberg kan mer” var starten till Jul på Liseberg. Jag har arbetat flera år som ekonom inom kommunen. Bl a som redovisningskamrer för socialförvaltningen i Vårgårda kommun. Numera är jag senior accountant hos Volvo AB. Är ledamot hos Unionen finans och även ledamot som vice kassör hos Volvos tjänstemannaklubb.
Är medborgarvittne för Vägvalet. Jag har två barn. På fritiden umgås jag med familj, vänner och idrottar ibland.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0724-24 25 24
E-post: james.holming@aol.com


Lisbeth Heneborn-Krantz
Jag är född 1951, bor i centrum, gift sedan 1980, mor o farmor. Högskoleutbildad pedagog som arbetat med barn o unga i Göteborg stad i 45 år, numera pensionär. Fritiden ägnas åt läsning, socialt umgänge, resor och vårt kära fritidshus på Tjörn.

Kontaktuppgifter
Telefon:0739-83 43 54
E-post: lisbeth@heneborn.se


Tommy Fransson
Jag heter Tommy Fransson och är 60 år, gift ,två vuxna barn och två barnbarn. Jag kommer från en liten ö som heter Källö-Knippla och bor numera på Eriksberg. Är utbildad gymnasieingenjör och arbetar som projektledare på ett ingenjörs bolag inom processindustrin. På min fritid umgås jag med min familj och reser så mycket vi kan.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0721 727 515
E-post: tommy.m.fransson@gmail.com


Bengt Vänerhall
Jag är 33 år gammal och bor tillsammans med min fru Sandra och mina två söner Ludvig (5 år) och Kelvin (2 år) på Hisingen (Kärrdalen). Jag har under större delen av mitt liv varit mycket intresserad av teknik och det har därför lett mig till en ingenjörsexamen i mekatronik. Sedan jag blev färdig med studierna 2008 har jag arbetat med teknisk utveckling hos en mängd olika företag. Under den här tiden har jag samtidigt utvecklat ett stort intresse inom samhällsutveckling med fokus på hållbar utveckling och teknik. Det är med denna bakgrund som jag är med i Vägvalet för att hjälpa till och utveckla de här två viktiga framtidsområdena.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0704-31 33 78
E-post: vagvalet@warpi.net


Anders Börjesson
Jag är född 1963 och bosatt i Västra Frölunda, Göteborg. Jag är utbildad civilingenjör inom dataområdet från Chalmers. Har arbetat med allt från badvakt på fritidsförvaltningen, kört spårvagn för Göteborgs Spårvägar till affärsstrateg och säkerhetsansvarig på AB Trav och Galopp till produktchef och affärsarkitekt på Telia. Bott i Stockholm i cirka tjugo år. Jag är sambo med Catarina Pettersson och vi har en liten dotter på åtta år, Sara. På fritiden blir det mycket aktiviteter med familjen, huset och båten men reser gärna till några guldställen i södra Europa.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0705-17 63 67
E-post: anders.b.borjesson@telia.com


Thomas Sahlmén
Jag är född 1952 och bosatt i Hisings Backa. Jag är Civilingenjör från Chalmers. Jag har arbetat inom Volvo och Ericsson som utvecklare, chef och projektledare i många år men är nu pensionär. Sambo med Lena och tillsammans har vi 5 pojkar och 10 barnbarn. Spelar gärna golf och ukulele, om jag inte läser en god bok eller tar ett spinningpass.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0702-23 20 01
E-post: thomassahlmen@gmail.com


Anne-Catrine Heldtander
Jag är född 1946 i Göteborg. Gift och har 3 barn. Pensionerad förskollärare. Har bott i flera länder. Startade och drev en förskola i Frankrike. Startade  SWEA Holland. Har arbetat som styrelsemedlem i en stipendiestiftelse i Montreal, Kanada.

Kontaktuppgifter
Telefon: 070 -446 14 46
E-post: acheldtander@icloud.com


Annica Melander
Annica Melander född 1962. Två barn 29 och 19 år. Singel med tonåringen hemma. Driver sedan 32 år tillbaka ett hundtrim o hunddagis. Arbetat med hundar o hästar sedan slutet på 1970 talet. Djurfrågor ligger mig varmt om hjärtat.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0708-40 63 30
E-post: annica_melander@msn.com


Helene Gustavsson
Är inte bara infödd göteborgare sedan 1944, utan till och med tredje generationens. Jag har även förgreningar till Bohuslän, Skaraborg och Halland genom barn och syskon. Yrkeslivet ägnades åt olika uppgifter inom exportindustrin bland annat som administratör och inköpare. Jag är gift och har två söner, svärdöttrar och barnbarn. Glad blir jag åt fågelsång, rosor, klassisk musik. Går gärna i skogen lyssnar på tystnaden och letar svamp.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0707-31 50 10
E-post: helene.gustavsson@vagvaletgbg.se


Jan Kopperud
Jag har en bakgrund med Ingenjörsutbildning och utbildning i ekonomi och juridik. Jag har arbetat i Verkstadsindustri, Bank, Sjöfart, Bygg-och Anläggningsindustri samt Fordonsindustri, huvudsakligen i tjänstemannauppdrag på skilda befattningar och flera större utvecklingsprojekt. Under 2 år var jag engagerad i öststaterna med affärsförhandlingar. Tidigt var jag aktiv i studentföreningar och senare i kursverksamheter, föreningsstyrelser och studiecirklar. Jag har sedan flera år arbetat med konsultverksamhet inom olika områden. Idag är jag pensionär och driver ett konsultföretag. Det aktiva politiska intresset har blommat ut de senaste 4 åren speciellt för demokratifrågorna och hur vi skall motverka korruptionen. Jag är även aktiv i pensionärsorganisation och hur ”Ålderismen” påverkar vårt samhälle och hur vi kan möta detta. Sommartid seglar jag med min fru Agneta.

Kontaktuppgifter
Telefon:  0706 55 49 15
E-post: jan.kopperud@tele2.se


Kent Mattsson
Jag är född 1951, gift och har tre vuxna barn och fyra barnbarn. Är sedan 1981 bosatt i Säve strax utanför Göteborg. Är pensionerad sjöingenjör och har arbetat på olika typer av fartyg. Jag avslutade min karriär som Teknisk Chef med personal- och ekonomiansvar på passagerarfartyget Stena Saga. Mina intressen är bl.a. segling, jakt, fiske, skidåkning och renovering av hus.

Kontaktuppgifter
Telefon: 0769-48 42 50
E-post: kent.mattsson@umconsulting.se