Kommunstyrelsen fortsätter ignorera folkopinionen

Vid gårdagens kommunstyrelsemöte antogs Trafikverkets senaste förslag till trängselskatt. Enligt Radio P4 Göteborg togs beslutet utan invändningar, alltså med hull och hår.

Den gamla kommunstyrelsen fortsätter alltså i samma färdriktning. Man tar aldrig ställning för de människor som kommer att drabbas av trängselskatten och man väljer att helt negligera folkopinionen i frågan. Trafikverket tycks dock ha en egen fil in kommunstyrelsen öra.

Miljöpartiet, som alltid uttrycker en brasklapp i media trots att de röstar Ja, hade enligt Kia Andreasson helst velat se att Backaplan förblev innanför tullzonen. Det kan “ju bli väldigt mycket bilar där“, som hon uttrycker det. Jo, det vore ju för hemskt om Hisingsborna åkte bil till Backaplan även i framtiden. Att släpa på tunga kassar från storhandlingen fungerar bäst på knökfulla spårvargnar och bussar.

Radio Göteborg menar att det nya förslaget “tar hänsyn till opinionen”. Men då glömmer man bort att det totala skatteuttaget i praktiken är oförändrat jämfört med det gamla. Alltså får någon annan betala mer istället. Gissa vad dessa personer anser om det!

Anneli Hulthén (S) tror på fler justeringar i framtiden: “Självklart kan det också komma från medborgare som upptäcker att det här inte blev så bra, säger hon.” Ja, det måste väl komma från det hållet, för i kommunstyrelsen sitter ju uppenbarligen inga personer som tänker anstränga sig över hövan med att upptäcka fel och brister i de beslut som de fattar. Och det är anmärkningvärt att Anneli Hulthén är med om att fatta ett beslut som hon redan minuter efteråt aviserar ändringar i. Som vanligt hastar man igenom ett dåligt underbyggt beslut och struntar totalt i konsekvenserna för folk. Det är istället upp till oss att påpeka för henne vad hon gör för fel. Med tanke på hur mycket Hulthén brytt sig om de reaktioner hon fått tidigare från medborgarna får vi nog skrika rätt högt för att hon ska höra oss.

Härnäst är det Göteborgs kommunfullmäktige som ska fatta beslut i frågan på sitt möte nästa torsdag 25 november. Mer om det i nästa vecka.

Läs (och lyssna på) hela Radio Göteborgs artikel och inslag här.

I en mer positiv anda provkörde i dag GP Volvos nya elbil. Här kan ni se ett reportage om det. Men vilken göteborgare vill köpa en dyr elbil från Volvo när man som tack för det bestraffas med trängselskatt?

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar