Låt er inte luras av tomma vallöften

Moderate Jan Hallbergs utspel kompletteras idag med lite mer detaljer hur man ska förhandla bort vissa tullstationer. Det gäller då Backaplan, St Sigfrid och Älvsborgsbron.

MEN hur ska det gå till att få in samma summa pengar som innan och vilka projekt väljer man då bort?

Jo, genom att antingen höja antalet år som trängselskatten ska finnas eller höja avgifterna! Det betyder att då pratar vi inte längre om 13 000 kr om året utan ännu mer. Systemet är fortfarande orättvist då det drabbar flera slumpmässigt och den administrativa kostnaden är för hög.

Slutsatsen blir att politikerna är villiga att låta andra betala för att vissa som drabbades enligt det ursprungliga beslutet nu kan slippa undan mildare. Och man är beredd att låta både våra barn och barnbarn betala för beslut som fattades av en tidigare generation. Eftersom man i slutändan måste ta in lika mycket i skatt, är varje fåfängt försök att göra ett hopplöst orättvist system mindre orättvist något som istället drabbar den stora majoriteten i form av höjd trängselskatt. När ska dessa politiker fatta att vi inte vill ha någon trängselskatt alls?

Detta är endast ett utspel för att opinionssiffrorna visade en borgerlig nedgång i Göteborg. Hallberg har fått direktiv från toppen i Stockholm att samla ihop smulorna så gott det går.

När t.o.m. en statssekreterare som Leif Zetterberg (C) börjar lägga sig i lokalpolitiken kan man genast ana ugglor i mossen:

“Orealistiskt! De lurar väljarna, säger statssekreterare Leif Zetterberg. Vägvalet slår blå dunster i ögonen på väljarna.”

Vem lurar vem egentligen? Vi ser bara panikåtgärder som inte kommer att hålla i slutändan.

Läs artikeln här.

Ska Hallberg göra om förslaget måste hela kommunfullmäktige besluta om detta och förslaget måste beredas igen och beslutas av Riksdagen. Vi har hela tiden hävdat i motsats till t.ex. Anneli Hulthén att beslutet går att riva upp.

Om Hallberg kan ändra beslutet så kan Vägvalet riva upp beslutet!

Rösta Vägvalet!

Vägvalet
Theo Papaioannou

Lägg till en kommentar