Maud Olofsson vill ha trängselskatt i Malmö

Trängselskatten sprider sig över Sverige i något som närmast liknar en farsot. Men i det här fallet finns det tydligen inget vaccin att ta för skattebetalarna?

Idag rapporterar Sydvenska Dagbladet att centerledaren och näringsministern Maud Olofsson vill införa trängselskatt i Malmö och andra skånska städer.

Enligt Maud Olofsson är trängselskatten ”ett bra sätt att skapa medfinansiering och få mer infrastruktur för pengarna”. Som vi tidigare visat är påståendet att man får mer för pengarna ren lögn, trängselskatten är en oerhört dyr skatt att driva in. Minst 30% av skatten kommer aldrig fram till staten. Jämför man med kommunalskatten så kostar den bara 0,5% att driva in.

Malmös plankommunalråd Anders Rubin (S) säger: ”Vi gillar inte trängselavgifter. Vi har inte särskilt mycket trängsel i Malmötrafiken. Avgifterna ska ju lösa problem med trängsel, inte med finansiering.

Liknande uttalanden har vi hört förr från (S)-politiker, både i Stockholm och Göteborg. De brukar säga så före valen. Men efter valet gör man ändå göra som man vill. Men menar Anders Rubin allvar föreslår vi ett samtal till partikollegan Anneli Hulthén där han förklarar för henne att trängselskatten inte är till för att lösa finansieringsproblem.

Men enligt länsstyrelsen i Skåne kan “bli aktuellt med biltullar även i städer som Lund, Helsingborg och Kristianstad när avgiftssystemen blivit enklare och billigare.” Ingen som bor i en svensk stad kan därmed längre vara säker på att undkomma trängselskatte-smittan.

Läs hela artikeln här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Lägg till en kommentar

  • Därmed kan samtliga som tror att detta görs för miljön öppna ögonen och se att det är ett rent finansieringsförslag där man är BEROENDE av bilars genomflöde. Man vill att bilar ska passera tullarna, inte att folk ska lämna bilen hemma!!!!!