Om Berlinmuren kunde falla, kan Västlänken stoppas

I dag publicerade GT Vägvalets replikMiljöpartiets debattartikel från i lördags där de varnade för död och elände om inte Västlänken byggdes. Vidare försökte de slå fast att Västlänken inte går att stoppa och att det därför är lönlöst att rösta på något parti som inte vill ha tågtunneln till Haga.

Att Västlänken ska bli stoppad är “något som tydligen ändå oroar MP eftersom de ägnar detta så många ord. Det är förstås ingen tillfällighet att de försöker få folk att tro att det är lönlöst att rösta på något parti som vill stoppa Västlänken. Men om det verkligen vore lönlöst hade de ju inte behövt engagera sig alls.

Men nog måste det väl ha hänt mer omvälvande saker i historien än att man stoppat bygget av en tunnel?

Vi nöjer oss med att konstatera att om osannolika saker kunde ske; som att Berlinmuren föll och att Sydafrika valde en färgad, före detta fängslad man till president, så går det nog att stoppa ett simpelt tunnelbygge i Göteborg.

Allt handlar om att vilja. Vilka vill styra staden efter valet? Vad är de beredda att ge upp vid förhandlingsbordet? Eller bildas det nya oheliga allianser för att bevara makten hos de vingklippta gamla partierna?

Läs hela Vägvalets debattartikel här.

Håkan Andersson
Vägvalet