Politiker söker mandat i efterskott!

När politikerna i Göteborgs kommunfullmäktige fattade beslut om trängselskatten (2010-01-28) gjorde flera ledamöter rätt märkliga uttalanden.

Vänsterpartisten Mats Pilhem trodde ”att framtidens göteborgare kommer att tacka fullmäktige för kloka och framsynta beslut”. Tillåt mig betvivla det. Vem har tackat Göran Johansson för hans eftermäle, Götatunneln? 

Pilhem söker alltså mandat för sina beslut i efterskott! Det brukliga är ju att man presenterar sina planer för väljarna på förhand och låter dem rösta om saken, inte tvärtom.

Moderate Jan Hallberg sade sig rösta för förslaget på grund av att Moderaterna länge hade önskat sig en Marieholmstunnel. Men i Vänsterpartiets yttrande i beslutsunderlaget står det tydligt att läsa att de hoppas ”att en Marieholmstunneln inte behöver byggas och att pengarna kan läggas på utbyggd kollektivtrafik i stället”. Visste Hallberg inte det när han röstade? Och hur enade är egentligen  Vänsterpartiet med (S) och (MP)?

Både Hallberg och folkpartisten Helene Odenljung sade sig egentligen fortfarande vara emot trängselskatt! Att påstå detta samtidigt som man aktivt deltar i beslutet är ett tydligt exempel på dubbelmoral. Har man en åsikt så står man för den, annars är den inget värd. Undrar om väljarna inte ser igenom deras försök att ha kvar en fot i varje läger? Att låtsas som om man är emot det man röstar för, är väl ändå lite väl magstarkt?

Lyssna när kommunfullmäktige tar beslutet här.

Håkan Andersson

för Nej till trängselskatt i Göteborg

Lägg till en kommentar

 • Dubbelmoral, skitsnack. Det är hyckleri.

  Politikerna har kastat sig in i något dom inte förstår. Planen är ofinansierad, ogenomtänkt och fullständigt orealistisk och den kommer att krascha totalt.

  M och Fp har ju reserverat sig genom att säga att dom i princip är emot. S börjar nu känna blåslampan i nacken och böjar surra om folkomröstning. Hon skyller på regeringen men faktum är att hon troligen är mer rädd för sina röster där en förkrossande majoritet är emot henne. Genom att propsa på folkomröstning så avväpnar hon M och Fp till viss del (hon har själv lagt vapnet i deras händer ifrån början).

  M och Fp skulle sitta på ett guldkort vid valet om Hultén och Kia fortsatte att köra över befolkningen. M och Fp skulle helt enkelt kräva folkomröstning och troligen skapat sig majoritet och samtidigt kraftigt decimera S och Mp.

  Att S, Mp och V är klåpare till stadsplanerare det är ett vedertaget faktum. Att dom däremot är klåpare i sitt eget spel var en nyhet.

  Otroligt taktiskt av M och Fp att spela med. Synd bara att Hultén synade bluffen.