Se debatten från Älvrummet

I onsdags hade Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö bjudit in till debatt i Älvrummet med rubriken “Kampen om stadsrummet”.

På onsdag förmiddag valde gjorde Siesjö ett uttalande i TV4 Göteborg att bilen ska bort hur ren den än blir. Han framhöll även att de som kör bil ska sluta vara egoister. Det är ganska starka ord för många människor som inte använder bilen enbart för nöjets skull, utan för att att få livssituationen att gå ihop. I mina ögon är detta ett stort övertramp om vi nu ska ha medborgardialog med “alla” som det så fint uttrycks.

Vidare när publiken i Älvrummet tydligen inte höll med Siesjö valde han att fördumma den genom att säga att de enbart bestod av äldre män 50+, inga unga, inga kvinnor (vilket inte riktigt stämde). Och alla i lokalen hade ju givetvis röstat på mig och Vägvalet. Återigen, när vi nu ska ha en medborgardialog med “alla”.

Det är dags att vakna upp och komma ut i verkligheten som består av mer än att svamla runt i ett utställningsrum där det spretar åt alla olika håll.

Jag tycker tyvärr att stadsarkitekten inte speglar “alla” i Göteborg.

Theo Papaioannou
Vägvalet

I nyhetsflödet: GP1, GP2, GP3, GP4, GP5, GP6

Lägg till en kommentar

  • Ja, herr Siesjö kanske tror att han fått sitt arbete som stadsarkitekt som politiker? Synvinkeln och perspektivet blir dock kanske lite väl snävt om man dels både bor i innersta’n och dels omger sig mest med “likatänkande”.. Att tänka på hur andra människor än dessa lever och verkar torde vara av stort intresse för stadstjänstemannen Siesjö

    Intressant var dock några av de ord som herr Siesjö yttrade !

    “.. vi har ingen trängsel i Göteborg..” !!

    Sedan var det två i panelen som tydligt sa’ emot varandra där den ena ville ha en förtätning av sta’n och den andra ville ha en massa “gröna lungor”.

  • Björn Siesjö visar åter igen att han är Cia Andreassons hjärntvättade lärjunge .Denna gång har dessutom släpat dit sina förvirrade lärjungar, som spretar åt alla håll, i en rödgrönröra.

  • Vi har kunnat läsa att Siesjö tidigare har varit aktiv i MP. Det känns nästan som att det är ett krav för att få offentliga uppdrag i Göteborg. För att vara konsekvent borde Siesjö också aktivt arbeta med att få bort Volvo från staden.

  • Herr Siesjö har väl fått sitt arbete som stadsarkitekt för sina kvaliteer som just arkitekt eller ? 😉