Sommar, sommar, sommar!

Lyssnar du på P1 och tänker på världens förtretligheter, glädjeämnen och får energi? Ta då vara på den och var med i vår tävling i sommar!

När vi i Vägvalet är ute och informerar om partiet och delar ut foldrar m.m. har vi våra västar på oss. Från en (ö)känd politiker fick vi inspirationen till det som står på ryggen av västarna. Idag står det “Griniga gubbar”, “Besvärlig göteborgare” och “Sysslolös pensionär”.

NU vill vi få fler infallsvinklar på våra uttryck på västarna som lockar till fler samtal med oss!

Vad ska det då stå?

Skicka in ditt förslag till oss så lottar vi ut några böcker om Göteborg som tack för din medverkan!
Mejla gärna info@vagvaletgbg.se senast 10 augusti.

Oavsett om du väljer att vara med eller inte så önskar vi alla läsare som följer oss samt kreativa, besvikna, glada, kritiska och sommarfirande göteborgare med gäster en riktig skön sommar!

Våra västar kan i sommar ses på lite olika platser, välkomna fram till oss!  Kanske finns det finurliga uttryck som speglar Göteborg? Välkomna med förslag!

Nästa kommunfullmäktige äger rum den 8 september då vi beslutar i ärenden som berör dig i Göteborg.

Glad sommar önskar Vägvalet!

Catarina Pettersson

Lägg till en kommentar

 • Några alternativ att överväga. De uttryck som används idag har negativ klang. Kanske skall man vända det till positiva uttryck. Här kommer några alternativ:
  “Majoritet i Väst” Jag tillhör majoriteten dvs de 57 % som inte vill ha Trängselskatt
  “I Väst blir det bäst utan länk” Lite dubbeltydigt
  “Jag väljer väg” istället för tågtunnel.
  ” Visionär pensionär” känns mer framåtriktat än Sysslolös dito.
  Håll tillgodo med detta.
  MVH / CB

 • Och idag har en miljöpartist skrivit att man utreder att använda Västlänken för snabbspårvagnar. Vart hittar man alla konstiga idéer?

  Västlänken kan inte ens ta fler tåg än vad som pendeltågen motsvarar om den inte byggs ut. Sedan pratar vi här om större belopp för att genomföra detta än vad det skulle kosta att gräva ned spårvagnarna i vägarna på de större stråken mot Mölndal och under Allén. Kanske även att man skulle kunna gräva ned spårvagnarna i Linnegatan för samma pengar…