Sommarhälsning från Vägvalet

Nu stundar semestertider och därför kommer vi att gå ned på sparlåga under förutsättningen att inget radikalt händer under juli månad. Just nu pågår Almedalsveckan och mycket fokus kommer att ligga där. Vägvalet har valt att inte delta eftersom vi prioriterar att använda våra resurser på hemmaplan i augusti. Det är valet som avgör, inte Almedalen. Däremot följer vi rapporteringen och lyssnar in vad som sägs.

I augusti är vi tillbaka med full kraft för att rulla bollen in i mål efter dessa 4 år som vi arbetat med frågan om trängselskatt. Det är i höst det avgörs. Ta därför lite tid under semestern och fundera igenom hur du tänker rösta. Valet i Göteborg handlar om så mycket mer än trängselskatt. Det handlar om förtroende. Förtroendet som försvann när man valde att köra över medborgarna och införa trängselskatt utan att höra efter vad väljarna ville.

Under resans gång har Vägvalet utvecklats och breddat sitt program, vilket är behövligt då denna stad även har kantats av skandaler och muthärvor, dålig insyn med mera. Något som präglar Göteborg delvis på grund av den bolagsflora som finns. Alla gör precis som de vill i bolagen och kommunen uppvisar därmed dålig kontroll. Nu har man visserligen startat en bolagsutredningen men tyvärr i fel ände då man först organiserar istället för att rensa ut de bolag som inte behövs. Här finns mycket att göra och det är viktigt att man gör det på rätt sätt.

Vägvalet har genom idogt arbete legat på de styrande i staden och, som vi ser det, varit det enda riktiga oppositionspartiet som den här staden behöver. Vår slutsats under dessa år är att Vägvalet behövs mer än någonsin i Göteborg. Det behövs någon som står upp och säger ifrån. Den nuvarande oppositionen har varit alldeles för flat och har därmed bidragit till det vi ser i Göteborg. Det märks väl att någon behöver säga ifrån även mot Stockholm som via Anders Borg och regeringen gång på gång talar om vad vi göteborgare ska göra och finna oss i.

Vi vill även att medborgarna i regionen ska få bli mer delaktiga. Därför blir vi din folkomröstning i regionvalet 2014. Vi lägger även fram förslag som att förstaliga Sahlgrenska Universitetssjukhuset och övriga i landet. Genom detta säkerställer vi en likvärdig specialistsjukvård till alla, forskning och utbildning av läkare.

Tack till alla våra medarbetare som jobbat och slitit hårt under våren.

Ha en trevlig sommar och så syns vi i valspurten i augusti!

Glad Sommar önskar Vägvalet!

I år kan du rösta på Vägvalet i alla tre valen: riksdag, region och kommun. Glöm inte att rösta nej till trängselskatten och Västlänken i folkomröstningen.

Kom ihåg: Det är du som avgör i höst hur du vill att politiken ska vara, ingen annan.

Theo Papaioannou
Håkan Andersson
Vägvalet

PS. Lite sommarläsning DS.

Theo Papaioannou gästar Morrongänget och berättar om Vägvalets bakgrund och breddning av sitt politiska program – See more at: https://www.vagvaletgbg.se/#sthash.x8QsgYc7.dpuf
Theo Papaioannou gästar Morrongänget och berättar om Vägvalets bakgrund och breddning av sitt politiska program – See more at: https://www.vagvaletgbg.se/#sthash.x8QsgYc7.dpuf
Fredrik Tenfält bidrar också till politikerföraktet – See more at: http://www.nejtrangselskattgbg.se/2014/06/22/fredrik-tenfalt-bidrar-ocksa-till-politikerforaktet/#sthash.Km9yPwLj.dpuf
Fredrik Tenfält bidrar också till politikerföraktet – See more at: http://www.nejtrangselskattgbg.se/#sthash.6WJR2rq1.dpuf
Fredrik Tenfält bidrar också till politikerföraktet – See more at: http://www.nejtrangselskattgbg.se/#sthash.6WJR2rq1.dpuf

Lägg till en kommentar

 • Läste på Text-TV att Alliansen vill använda trängselskatten för att subventionera bostadsbyggandet. Det är tydligen lockande att fortsätta plocka ur bilisternas plånböcker.

  • Det finns tyvärr inget slut i påhittigheten om vad trängselskatten kan användas till. Och den räcker tydligen till allt!

 • Varför producerar inte Vägvalet t-shirts, dekaler och flyers med: “Nej till tränsgelskatt – Nej till Västlänken”!?! Jag vill dela ut i sommar! Det är hög tid!! 🙂

 • Så himla käckt! En skatt på alla som heter Svensson. En för dom som bor på en gata som börjar på A. En för alla som är födda i juli. En för de som har en gran på tomten. En för dom som jobbar på företag som sysslar med kontorsmateriel. Tänk vad mycket fantastiska saker vi kan göra för alla pengarna som strömmar in! Att ingen tidigare tänkt på dessa finurliga sätt att låta minoriteter betala extra skatter!

 • Under Almedalsveckan fick vi också lära oss att “vita heterosexuella medelålders män” står för allt ont i Sverige. Riktigt intressant är ju iofs att det är samma personer som står för en stor del av tillväxten genom sina arbeten…
  …man brukar ju dessutom i Göteborg skylla trafikproblem och utsläpp på denna grupp.

  Det kommer säkert att komma fler skatter som försöker adressera detta”avskum”. Jag har ju redan hört förslag på att värnskatten skall höjas. Något parti föreslog ju att all avdragsrätt på deklarationen skall tas bort för de som tjänar mer än 30000kr/månad osv…

 • I dagens GP finns ett debattinlägg från Håkan Wennerström om att det förekommer märkliga avgränsningar som skulle få Västlänken att verka dyrare än den är.

  De enda märkliga avgränsningar som jag hittills sett är de avgränsningar i underlaget som motiverar Västlänken där bland annat Göta Älv i åtminstone en utredning varit avgränsande i Norr, och överlag så ageras det som om Hisingen inte finns, och knappt något finns öster om E6 eller utanför västerleden/söderleden.

 • Jag får tacka Tom Heyman för artikeln om Göteborgs budget. Den visar hur angeläget det är att få till en större politisk förändring i kommunen.

  Det som åtminstone jag upplever är att det inte finns någon påföljd för de som bryter mot kommunallagen och knappt någon risk för att brott mot denna skall tas upp i någon instans.

 • Artiklarna om hur socialtjänsten tappade bort en flicka på Norra Hisingen visar verkligen hur illa detta med stadsdelsnämnderna i Göteborg fungerar. Det är bara ytterligare ett bevis på det Heyman beskriver i sin artikel om budgeten.

  Tyvärr för alla göteborgare så verkar det inte heller bli bättre då göteborgarna inte verkar förstå sitt eget bästa eftersom de röstar på samma vanstyre val efter val efter val. Men nu i september så ser vi till att ändra på detta!