Träffa Vägvalet på Båtmässan

Vägvalet finns på Båtmässan i Göteborg 31 januari till 9 februari och informerar om vår politik. Kom gärna och träffas oss i vår monter B00:15. Båtmässan

Vi svarar på frågor och lyssnar på dina åsikter om politiken i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Vi berättar också varför vi vill att Göteborg ska bli en Vattensäker kommun.

Välkommen!

Lägg till en kommentar

 • Jag begärde av ren nyfikenhet ut fotografierna på min bil för en dag då jag debiterats i tullarna. Jag blev mycket förvånad då det visade sig att man hade fotograferat hela min bil, inklusive mig. Nu var ljuset och utskriften så dålig att jag inte gick att identifiera, men vad jag förstått så skulle man inte få fotografera mer än skylten. Är det någon som vet vad som gäller?

  Vidare så blev jag mycket förvånad över att man skickar ut en bild där jag behöver förstoringsglas för att kunna känna igen mitt eget registreringsnummer. Det uppfattar inte jag som att man alls bryr sig om varför “kunden” har begärt ett registerutdrag. Om jag skall kunna visa att Transportstyrelsen har gjort fel så måste väl ändå registreringsnumret gå att läsa???

 • Låter som bra frågor att ställa till Transportstyrelsen? Hade också för mig att man bara fotograferade registreringsskylten.

 • Jag gjorde detsamma och blev mycket förvånad fast i motsatt riktning d.v.s det var bara bilder på skylten med en förhållandevis dålig upplösning!

  Jag anser att om man som medborgare blir debiterad skatt så skall man också ha möjligheten att kontrollera riktigheten i detta beslut. Detta blir ju omöjligt att göra utifrån en bild enbart på skylten, därmed är hela hanteringen alltför rättsosäker för att vara en legitim skatteintäkt.

  Som ägare av en begagnad bil har jag ingen kontroll på dess historik avs. duplikat av skyltar, dessutom är vissa länders skyltformat såpass lika våra att förväxling kan ske och med tanke på att det inte går att döda ett regnr. som t.ex en transponder så bör man åtminstone ha möjlighet att avgöra bilmärke, modell och helst även förare då det förenklat om bilen lånats ut på arbetet.

  I mitt tycke så ansåg jag att enbart bilder på regskylt var odugligt som underlag så jag vände mig åter till transportstyrelsen för ytterligare bilder vilka påstod att det ej fanns mer!
  I.o.m detta så ansåg jag mig tvungen att överklaga trängselskattedomen som nu ligger hos förvaltningsrätten och jag tänker gå så långt det bara är möjligt med detta ärende:-)

 • Jag har ifrågasatt bägge aspekterna hos Transportstyrelsen. På Transportstyrelsens hemsida står det uttryckligen att “Bilden beskärs i kameran så att enbart registreringsskylten och området närmast skylten visas. Bilens registreringsnummer identifieras direkt i kameran med hjälp av så kallad OCR-teknik (Optical Character Recognition), som också används vid avläsning av streckkoder.”

  Det är ju mycket uppenbart att de bryter mot vad de skriver på hemsidan, så frågan är om det ändå är enligt reglementet eller om de bryter mot integritetskraven för lösningen när de gör som de gör…

 • pacman42: I ditt fall bör dom ju gjort fel i.o.m att de enl. hemsidan anger att de beskär bilden.

  Detta betyder att de åsidosätter rättssäkerheten för hela hanteringen och förutsätter att medborgarna skall acceptera skattebeslut på så osäkra grunder.

  Att beskära bilden p.g.a integritetskrav låter tveksamt, det är ju trots allt så att fartkamerorna levererar fullständiga bilder där man “suddar” bort alla ansikten förutom föraren.

 • Morgan: såvitt jag förstår så skall kameran beskära bilden innan den lagras. Dvs, det skall inte lagras bilder på hela fordonet. Nu är det ju bevisligen inte så.