Vägvalet och Sjukvårdspartiet ingår allians inför kommunal- och regionvalet

Igår den 28 mars hade Vägvalet sitt första årsmöte där man valde styrelse och fastställde listorna till höstens val. Vägvalet har ingått en allians med Sjukvårdspartiet, vilket innebär att båda partierna går till val med en gemensam lista och på en gemensam valplattform, under Vägvalets namn i kommunvalet i Göteborg. Ett antal medlemmar av Vägvalet kommer också att kandidera till regionfullmäktige på Sjukvårdspartiets lista. Genom alliansen blir samarbetet det verkliga och hos medborgarna förankrade alternativet. Vi kommer nu tillsammans att intensifiera arbetet med att förhindra att trängselskatten blir verklighet i Göteborg. Samarbetet välkomnas och ses som ett stort steg framåt för att vinna valet i höst.

Vägvalets styrelse för valåret 2010:

Theo Papaioannou
Partiledare

Tom Heyman
Vice partiledare

Håkan Andersson
Partisekreterare

Maria Papaioannou
Kassör

Martin Jocic
Styrelseledamot

Stefanos Papaioannou
Styrelseledamot

Theodor Camitz
Styrelseledamot

Anna Irving
Suppleant

Anders Åkvist
Suppleant

Vägvalet – Val till kommunfullmäktige i Göteborg (Topp 8 )
1. Theo Papaioannou
2. Carl Ek
3. Anna Irving
4. Tom Heyman
5. Anders Bohlin
6. Stefanos Papaioannou
7. Marie Louise Karlin
8. Carin Sjölander

Sjukvårdspartiet – Val till regionfullmäktige Västra Götaland (Topp 8 )
1. Lennart Ludvigsson
2. Carl Ek
3. Stefan Kihlberg
4. Marie Louise Karlin
5. Magnus Brännberg
6. Anders Åkvist
7. Anders Bohlin
8. Bertil Sirenius

Ytterligare information om kandidaterna återfinns här.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta nedanstående.

Theo Papaioannou
Partiledare för Vägvalet i Göteborg
Telefon 0705-08 78 90

Carl Ek
Ordförande för Sjukvårdspartiet i Göteborg och Partisekreterare Sjukvårdspartiet
Telefon 0734-01 27 16

Lägg till en kommentar

  • Korkat, vem vill rösta på “sjukvårdspartiet”. Ni är ett enfrågeparti som hux flux har en oberäknelig spendera pengar dimension. Ni skrämmer nog bort fler än ni lockar. Se på Centern och KD för X antal val sedan.

  • Olle: Vad gäller de samstämmiga partierna i kommunfullmäktige så har nog snarare de tagit på sig en större spenderbyxa där de ska ro i land en infrastruktursatsnig på flera miljarder. Sjukvårdspartiet driver även de frågan om Nej till trängselskatt och är man två är man starkare. Vi är fortfarande ett enfrågeparti som driver infrastrukturfrågan. Partiet som går till val i kommunalvalet är Vägvalet i samarbete med Sjukvårdspartiet som ställer upp i regionen.

  • För att förtydliga för Olle W och andra: I kommunalvalet i Göteborg ställer partiet Vägvalet upp och i regionvalet Sjukvårdspartiet (vilket Sjukvårdspartiet gjorde även i förra valet). Sjukvårdsfrågor avgörs inte i kommunen, men däremot blir trafik- och infrastrukturfrågor allt viktigare i regionen. Därför är det viktigt att ha få in motståndare till trängselskatten även där.

    Alternativet att båda partierna hade gått till val på samma fråga i kommunalvalet i Gbg, vilket faktiskt var på gång, hade bara inneburit att båda partierna “stulit” röster från varandra med resultatet att kanske inte något av oss kommit in i kommunfullmäktige.

  • Sjukvårdspartiet har en rad frågor som drivs på kommunal nivå. De har ett partiprogram som täcker utbildning, miljö, kultur, näringsliv och så vidare.

    Jag hade i princip bestämt mig för att rösta på Vägvalet i kommunvalet. Er allians med sjukvårdpartiet som jag inte alls sympatiserar med sätter stopp för det.

  • Peter Wretmo: Som Håkan säger så är samarbetet med Sjukvårdspartiet en viktig del i strategin för att säkra röster som annars skulle gå till två olika partier. Vägvalet går inte till val på Sjukvårdspartiets program i kommunalvalet utan på frågan angående trängselskatten. Sjukvårdspartiet går till val i regionen vilket är två olika val.

  • Jag tror femöringen trillade ner nu. Om vi antar att ni vinner platser i kommunvalet, hur kommer ni att rösta i frågor som inte rör infrastruktur? Har ni någon speciell strategi, typ liknande den som piratpartiet har?