Vägvalet lanserar kalkyl för att räkna ut trängselskatten

Vägvalet lanserar kalkylen som gör det möjligt för vem som helst att räkna ut exakt vad skattehöjningen i form av trängselskatt kommer bli när den införs 2013. Kalkylen beräknar även vad kostnaden kommer att bli efter den redan planerade skattehöjningen 2015. Se även i tabellform en detaljerad jämförelse hur orättvist trängselskatten slår mellan olika lönekategorier.

Vid jämförelsen framgår att låginkomsttagaren är den största förloraren som mest kan råka ut för en skattehöjning på 26%. Detta i motsats till någon som tjänar över 50 000 kr som mest kommer att få en skattehöjning mellan 3-7%. Detta visar klart och tydligt att trängselskatten är orättvis mellan olika lönekategorier.

Besök räknautträngselskatten.se för att se vad just din skattehöjning blir!

Träffa oss på Frölunda Torg den 28 januari mellan kl. 12-15 så berättar vi mer!
(Du hittar oss vid Café Espresso House i Centralhallen (nedre plan) vid rulltrappan)

Presskontakt:

Theo Papaioannou
Partiledare, Vägvalet

Tel. 0734-42 45 42
E-post: theo.papaioannou@vagvaletgbg.se

I nyhetsflödet: GP1

Lägg till en kommentar

  • Föresten, varför gjorde ni inte denna innan valet?
    Sedan har jag en kort fråga om Västlänken 2021(?) som jag förstår är någonting annat än en tunnel. Läste i tidningen att den inte skulle vara genomförbar då bron inte bär…hur skall det lösas om ni fortfarande anser Västlänk2021 som en bra metod?

    • Kaj (alias Daniel Bergqvist): Genom att återigen använda falskt namn och låtsas vara okunnig om saker du redan känner till har du förverkat din plats här på bloggen.