Vägvalet ställer upp i regionvalet

Vägvalets styrelse har enhälligt beslutat att Vägvalet som enskilt parti ställer upp i regionvalet 15 maj 2011.

Beslutet om trängselskatten berör invånare i hela Västra Götalandsregionen.  Härmed ges invånarna i samtliga regionens kommuner möjlighet att uttrycka sin åsikt i frågan genom att lägga sin röst på Vägvalet.

Trafik- och infrastrukturfrågor blir allt viktigare i regionen. Därför är det av största vikt att få in företrädare mot trängselskatten även i regionfullmäktige.

Vägvalet har till dags dato samlat in 28 000 namnunderskrifter för en folkomröstning om trängselskatten, varav cirka 6 000 från kranskommunerna, vilka överlämnades till Göteborgs Stad i december 2010 tillsammans med en motion till kommunfullmäktige.

Passa på och kom och träffa oss den 5 mars kl. 12.00 – 15.00 på Scandic Opalen i Göteborg (Engelbrektsgatan 73, konferensrum Bohus 1 och 2) då vi informerar allmänheten om Vägvalet.

Vägvalets Styrelse
Göteborg 2011-02-21

Presskontakt:
Theo Papaioannou
Partiledare, Vägvalet

Tel. 0734-42 45 42
E-post: theo.papaioannou@vagvaletgbg.se

Läs och lyssna mer om Vägvalet i media:

Lägg till en kommentar

 • Omval, då valet inte blev rättvist räknat då kan väl inte ett
  nytt parti som inte ens var med i höstas ställa upp !

  Skeptisk !

 • Cleas-Göran: Givetvis har vi kollat upp regelverket innan vi anmälde Vägvalet för valet till Västra Götalandsregionen till Valmyndigheten. Reglerna för vilka som har rätt att ställa upp i ett val kan du själv läsa på http://www.val.se

  Men jag håller med om att det aldrig kan bli 100%-igt rättvis att hålla ett nytt val. Det går förstås inte att återskapa de faktiska omständigheter som rådde 19 september i fjol. Vägvalet har dock rent formellt samma rätt att ställa upp i valet 15 maj som vilket parti som helst.

  Jam: Tack för din åsikt, men det hade varit mer intressant om du berättade varför!

 • Första kommentar om regler för valet. Jo vist byråkrater försöker på alla sätt stoppa nya partier. Har 28.000 skrivit på listan är det betydligt mer än de 2000 som behövs för riksdagsval och 100 registrerade för landstingsval (region).

  Frågan jag ställer är om minst 3% (spärren) av de röstberättigade i regionen är intresserade av just vägavgift som sin högt prioriterade fråga.

 • Vågen: Jag tror många prioriterar frågan då den demokratiska processen är satt ur spel när några få ska bestämma en så tung fråga.

  Läs gärna denna intressanta krönika om att trängselskattefrågan kan avgöra regionvalet. http://bit.ly/hWgdIE

 • Vågen: Vi har skickat in 100+ namnunderskrifter som stödjer att partiet ställer upp i regionen till valmyndigheten. Mig veterligen har ingen “byråkrat” försökt stoppa Vägvalet.

  Om jag räknar rätt i hastigheten skulle 3% kunna innebära cirka 18 000 röster vid en valdeltagande på 50%?